Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρέη στο Δημόσιο: «Ραβασάκια» από σήμερα στους μεγάλους οφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ

Χρέη στο Δημόσιο: «Ραβασάκια» από σήμερα στους μεγάλους οφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ

- Advertisement -

Αρχίζει σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή), προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν εντός του επόμενου 15θημερου τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Όσοι δεν εξοφλήσουν ολόκληρη ή μερικώς (τουλάχιστον τόσο, ώστε το χρέος να πέσει κάτω από τα 150.000 ευρώ) ή δεν προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους μέχρι τις 24 Ιουλίου, τις μετέπειτα μέρες θα δουν το όνομα τους δημοσιοποιημένο στη «μαύρη λίστα» των οφειλετών του Δημοσίου.

Για να δημοσιοποιηθεί το όνομα ενός οφειλέτη θα πρέπει να χρωστάει (και να μην έχει ρυθμίσει) χωριστά είτε στην ΑΑΔΕ, είτε στον ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ.

Αν κάποιος οφειλέτης, χρωστά αθροιστικά (ακόμα και αν δεν έχει ρυθμίσει), δηλαδή τόσο στην ΑΑΔΕ όσο και στον ΕΦΚΑ, πάνω από 150.000 ευρώ (κύρια οφειλή, χωρίς προσαυξήσεις) δεν θα δει το όνομα του δημοσιοποιημένο.

Επίσης, για να δημοσιοποιηθεί το όνομα κάποιου οφειλέτη, θα πρέπει οι οφειλές του, είτε προς την ΑΑΔΕ, είτε προς τον ΕΦΚΑ, όχι μόνο να υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ και να μην έχουν ρυθμισθεί, αλλά και να βρίσκονται σε καθυστέρηση για πάνω από ένα έτος, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2023.

Όσες κύριες οφειλές ξεπερνούν μεν τις 150.000 ευρώ, αλλά κατέστησαν ληξιπρόθεσμες το προηγούμενο 12μηνο, δηλαδή μεταξύ Ιουλίου 2023 – Ιουλίου 2024 δεν θα οδηγήσουν σε δημοσιοποίηση του ονόματος εκείνου που τις δημιούργησε.

Αντίθετα, οι κύριες οφειλές προς την ΑΑΔΕ ή τον ΕΦΚΑ, οι οποίες ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι σε καθυστέρηση πάνω από τους τελευταίους 12 μήνες, δηλαδή στο διάστημα πριν τον Ιούλιο του 2023, θα δημοσιοποιηθούν.

Εξαιρούνται της δημοσιοποίησης:

οι οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,

οι οφειλές οι οποίες τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,

οι οφειλές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης,

οι οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων

οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των οφειλών, προβλέπεται η δυνατότητα διόρθωσης, άρσης ή διαγραφής των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αιτήσεως του φυσικού ή νομικού προσώπου.

Αιτήματα οφειλετών για την διόρθωση, άρση ή διαγραφή των δημοσιοποιούμενων στοιχείων θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, με σχετική εισήγηση των αρμοδίων οργάνων των υπηρεσιών σας, μόνο εφόσον από τον διενεργηθέντα έλεγχο προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την ικανοποίηση του αιτήματος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το αίτημα θα απορρίπτεται από τις υπηρεσίες σας χωρίς τη προαναφερόμενη διαβίβαση.

Πηγή: ertnews.gr

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα