Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΦορολοταρία: «Άι Βασίλης» ντύνεται η εφορία και μοιράζει από 100.000 ευρώ σε...

Φορολοταρία: «Άι Βασίλης» ντύνεται η εφορία και μοιράζει από 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς

- Advertisement -

Δώρα στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων δεν κάνει μόνο ο Άι Βασίλης, αλλά και η Εφορία η οποία όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναμένεται να μοιράσει σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Η εφορία (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να διανείμει «δώρα»  συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ μέσα από την φορολοταρία η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Η κλήρωση των λαχνών, οι οποίοι είναι ανάλογοι των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί μέσα στην χρονιά. Η Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία του θα αναδείξει 12 σούπερ τυχερούς που θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet και με email. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

 

Να σημειωθεί ότι από τη μεγάλη ετήσια κλήρωση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση του 2023. Επισημαίνεται το Δεκέμβριο θα γίνει και άλλη κλήρωση όπως κάθε μήνα από την οποία θα αναδειχθούν 556 τυχεροί λαχνοί με έναν να κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε 20.000 ευρώ, πενήντα 5.000 ευρώ και

Με βάση τη λειτουργία της φορολοταρίας το ανώτατο όριο συναλλαγών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής αντιστοιχεί ένας λαχνός.

Το χρηματικό έπαθλο το οποίο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Αν το ποσό με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα

2. Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

3. Οι λαχνοί προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

4. Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών εφόσον:

• Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής

• Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος

Στην ετήσια κλήρωση συμμετέχουν αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2023.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα