Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΦέτα από...χρυσάφι κι αισχροκέρδεια σε βασικά προϊόντα

Φέτα από…χρυσάφι κι αισχροκέρδεια σε βασικά προϊόντα

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές σε βασικά προϊόντα, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βλέπει αισχροκέρδεια στην τιμή των μήλων, ενώ κατά 40% από πέρυσι τέτοια εποχή, έχει αυξηθεί και η τιμή της φέτας.

Αισχροκέρδεια στην τιμή των μήλων «βλέπει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που, δια στόματος του υπουργού, προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους.

Οι παραγωγοί φέτος αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εξαγωγές και έχουν αναγκαστεί να πουλήσουν όσο-όσο, βλέποντας όμως το προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή πιο ακριβό από πέρυσι.

Φέτος, όσοι παραγωγοί κατάφεραν να πουλήσουν τα μήλα τους, τα έδωσαν προς 15 λεπτά το κιλό, όταν πέρσι κατάφεραν να τα πουλήσουν προς 30 λεπτά το κιλό.

Στη διαδρομή τους προς το ράφι, δε φαίνεται αυτή η μείωση, καθώς στη λαχαναγορά πωλούνται από 60 λεπτά μέχρι 1.20, στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές τα βρίσκουν ωστόσο από ένα έως ενάμιση ευρώ και στα σουπερμάρκετ από 1.40 μέχρι και 2.20 ευρώ το κιλό.

Φέτα από… «χρυσάφι»

Είδος πολυτελείας είναι, πλέον και η φέτα, με την τιμή της απλησίαστη για τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά, η φέτα Τυρνάβου έχει αγγίξει τα 12.30 ευρώ το κιλό, η φέτα Ελασσόνας τα 11.30 ευρώ και η φέτα Καλαβρύτων τα 10.40 ευρώ.

Η τιμή της φέτας φαίνεται πως θα παρασύρει τις τιμές και στα πρωινά μικρογεύματα, αφού, μετά τον καφέ, όλα τα καταστήματα εστίασης προχωρούν σε αύξηση της τιμής της τυρόπιτας.

Οι έλεγχοι στην αγορά για την ακρίβεια των προϊόντων είναι πλέον καθημερινή, με στόχο την παρακολούθηση της πορείας κάθε προϊόντος από τη διαδικασία της παραγωγής μέχρι την αγορά του από τον καταναλωτή.

Mega.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα