Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤο άγνωστο κόλπο που κοστίζει 1 ευρώ -Έτσι θα κάνεις το αυτοκίνητό...

Το άγνωστο κόλπο που κοστίζει 1 ευρώ -Έτσι θα κάνεις το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο

- Advertisement -

Ένα απλό, ανέξοδο, και γρήγορο τρικ μπορεί επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Μόνο ευχάριστες δεν μπορεί να είναι οι ώρες που περνάμε στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, όταν αυτή είναι βρώμικη με δυσάρεστες οσμές.

Αναμφίβολα, η Νο1 λύση είναι η επίσκεψη σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων που έχει όλη την τεχνογνωσία στο πώς να κάνει το εσωτερικό του οχήματός μας να μοιάζει με καινούργιο. Επίσης, στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πληθώρα καθαριστικών που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, πιο οικονομικοί τρόποι προκειμένου να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη στα καθίσματα του αγαπημένου μας ΙΧ. Μάλιστα η «λύση» για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στη κουζίνα του σπιτιού μας.

Ενα προϊόν που κάνει «θαύματα» είναι η μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά ως καθαριστικό. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα κυπελλάκι, μια μικρή ποσότητα νερού και ένα σφουγγάρι. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα νερού στο κυπελλάκι και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και έπειτα βρέχουμε το σφουγγαράκι μέσα σε αυτό. Αφού το «στίψουμε», τρίβουμε ελαφρά και επαναλαμβανόμενα την υφασμάτινη ή δερμάτινη επιφάνεια του καθίσματος όπου βρίσκεται ο λεκές.

Εφόσον ο τελευταίος είναι επίμονος, μπορούμε να δοκιμάσουμε το εξής: Με μια ηλεκτρική σκούπα καθαρίζουμε καλά το κάθισμα ώστε να απομακρύνουμε σκόνη και λοιπούς ρύπους. Βάζουμε στο κυπελλάκι περισσότερη σόδα από ότι πριν και νερό, σε τέτοια αναλογία ώστε μετά το ανακάτεμα να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την πάστα απευθείας πάνω στον λεκέ και την αφήνουμε να δράσει για διάστημα από 5 έως 30 λεπτά της ώρας. Στο τέλος αφαιρούμε την πάστα με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και σκουπίζουμε ξανά το κάθισμα με μια στεγνή πετσέτα για να απομακρύνουμε την υγρασία.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι προτού εφαρμόσουσε το συγκεκριμένο κόλπο σε όλα τα καθίσματα του αυτοκινήτου μας, καλό είναι να προβούμε σε μια δοκιμή σε ένα μικρό μέρος τους, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το μίγμα δεν θα φθείρει τις δερμάτινες ή υφασμάτινες επενδύσεις.\

Πηγή:carandmotor.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα