Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤουριστική σεζόν: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων και εσόδων

Τουριστική σεζόν: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων και εσόδων

- Advertisement -

Περισσεύουν τα χαμόγελα στον κλάδο του τουρισμού αφού όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή σεζόν θα σπάσει όλα τα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

Ήδη η εικόνα με τους εκατοντάδες τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνει αυτές τις προβλέψεις. Απογείωση του ελληνικού τουρισμού δείχνουν τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς το 2024 αναμένεται να υποδεχθούμε 30 εκατ. επιβάτεςχρήζοντας την Ελλάδα «πρωταγωνίστρια» του καλοκαιριού.

Τον μήνα Απρίλιο οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος σημείωσαν αύξηση 16,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 φτάνοντας τους 2,49 εκατ. επιβάτες. Η σεζόν στην Κρήτη ξεκίνησε πολύ δυναμικά από τον μήνα Απρίλιο. Το πρώτο 20ημερο του Απριλίου καταγράφηκαν περίπου 80.000 αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η Κρήτη παραμένει αγαπημένος προορισμός επισκεπτών από ολον τον κόσμο. Η Ανέτα από την Ολλανδία έχει επισκεφθεί τη χώρα μας 3 φορές. Στην Κρήτη βρίσκεται για πρώτη φορά και είναι ενθουσιασμένη. Αισιοδοξία επικρατεί και στην τουριστική αγορά της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σχετικά με τις χώρες που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι να επισκεφθούν τους επόμενους 12 μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση για τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα