Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΤι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό

Τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό

Διευκρινίσεις  για το τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Ύστερα από την 1η Ιανουαρίου του 2022, αν το ακίνητο που εκπλειστηριάστηκε ήταν μισθωμένο για επιχειρηματικό σκοπό, αυτός που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση, οπότε αυτή λύεται μετά την πάροδο 6  μηνών από την καταγγελία, επισημαίνει η Ένωση.
Ωστόσο την ίδια στιγμή η ΕΕΚΕ διευκρινίζει ότι πάλι το ακίνητο που πλειστηριάστηκε ήταν μισθωμένο ως κατοικία, αυτός που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό έχει επίσης δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση οπότε η μίσθωση λύεται μετά την πάροδο 6 μηνών από την καταγγελία.

Στην περίπτωση της μίσθωσης κατοικίας, η καταγγελία της μίσθωσης δεν μπορεί να γίνει πριν παρέλθει η ελάχιστη διάρκεια μίας μίσθωσης κατοικίας, που είναι 3  χρόνια, προσθέτει και αναφέρει πως εννοείται ότι  ο νέος ιδιοκτήτης, αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει τη μίσθωση εισπράττοντας έκτοτε τα ενοίκια, αφού με τον πλειστηριασμό υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εκμισθωτή.

Τέλος η ΕΕΚΕ  υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι, αν ο ιδιοκτήτης νοικιάσει το ακίνητο σε τρίτο μετά την επιβολή της κατάσχεσης (και πριν από τον πλειστηριασμό) ή απλώς του παραχωρήσει τη χρήση με βάση άλλη έννομη σχέση, αυτή μπορεί να καταγγελθεί από τον υπερθεματιστή (αυτόν που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό) μέσα σε προθεσμία 2 μηνών από τη μεταγραφή της περίληψης της κατακυρωτικής έκθεσης. Με την καταγγελία αυτή η μίσθωση ή άλλη έννομη σχέση λύεται μετά από 2 μήνες, τονίζεται μεταξύ άλλων.

 

πηγή enikonomia.gr

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα