Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτην επιβολή δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα προχώρα η...

Στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα προχώρα η ΕΕ

Την απόφαση να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία από την Κίνα έλαβαν μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής επιτροπής τα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Συγκεκριμένα η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο ψηφοφορία από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαδικασίας Εξέτασης των κανόνων της Επιτροπολογίας της ΕΕ, στην Επιτροπή Εμπορικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό ένας εκτελεστικός κανονισμός της Επιτροπής, με τα οριστικά πορίσματα της έρευνας πρέπει να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα έως τις 30 Οκτωβρίου 2024 το αργότερο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ και η Κίνα συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να εξερευνήσουν μια εναλλακτική λύση που θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με τον ΠΟΕ, επαρκής για την αντιμετώπιση της ζημιογόνου επιδότησης που καθορίστηκε από την έρευνα της Επιτροπής, να παρακολουθείται και να επιβάλλεται.

Επισημένεται ότι ανήσυχη από την εκπληκτική άνοδο των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων που επιδοτούνται από το κράτος, στις 4 Ιουλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε δασμούς μεταξύ 17 και 38 % στα κινεζικά ηλεκτρικά ηλεκτρικά μπαταριών (καθώς και στα κινεζικής κατασκευής Tesla, BMW και Dacia.) Στην απόφαση αυτή προχώρησε η ΕΕ, μετά από έρευνα που ανακοινώθηκε από την Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SOTEU).

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα