Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣτέγη: Άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για νέους έως 150.000 ευρώ - Ποιοι...

Στέγη: Άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για νέους έως 150.000 ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται

.

Τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους έως 39 ετών εξειδικεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Στο 1% αναμένεται το επιτόκιο και η δόση στα 275 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης υπό το συντονισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, παρουσιάζουν το πρόγραμμα για φθηνά στεγαστικά δάνεια, με δικαιούχους νέους και κυρίως ζευγάρια έως 39 ετών.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, το πρόγραμμα “Σπίτι μου” έχει έξι στόχους: μείωση του υψηλού κόστους στέγασης, η αύξηση ιδιοκατοίκησης των νέων, η στήριξη σε νέα ζευγάρια για στεγαστική αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση παλαιών σπιτιών.

6+1 άξονες

Ο πρώτος άξονας της στεγαστικής πολιτικής είναι τα χαμηλότοκα δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας από νέους 25 έως 39 ετών. Ο δεύτερος η μαζική ανακαίνιση κενών ιδιωτικών κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση από νέους ή ζευγάρια, τρίτος η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με «κοινωνική αντιπαροχή», τέταρτος η επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης ιδιοκατοικούμενης κατοικίας νέων 18-39 ετών, πέμπτος η επιδότηση ανακαίνισης κενών κατοικιών προς διάθεση με μακροχρόνια μίσθωση, έκτος η δημιουργία νέων σύγχρονων φοιτητικών εστιών και έβδομος η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος.

Δείτε live τις ανακοινώσεις

 Διαβάστε Ακόμα