Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα πλήρους ή μερικής απασχόλησης 800 ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές...

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα πλήρους ή μερικής απασχόλησης 800 ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

- Advertisement -

Την τρίτη φάση του προγράμματος ενίσχυση εργοδοτών για τη δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα. Επίσης, για την πρόσληψη ανέργων ΑμεΑ, επιχειρήσεις φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα, καθώς και επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα 3 χρόνια (το τρέχον και τα δύο προηγούμενα).

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι:

-άτομα με αναπηρίες (AμεΑ) εγγεγραμμένα στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ

-απεξαρτημένα άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες,
-αποφυλακισμένοι,
-νεαρά παραβατικά άτομα

-νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο,
-θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας
-διεμφυλικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 90% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ μηνιαίως.

Για τις θέσεις μερικής απασχόλησης η επιχορήγηση ορίζεται στο 90% με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, όπου καταβάλλονται.

Ποια είναι η διαδικασία

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στον δικαιούχο υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, με σειρά προτεραιότητας βάσει του αριθμού των μηνών μακροχρόνιας ανεργίας.

Ο δικαιούχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Αναλυτικότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα