Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΛιανικό εμπόριο και βιομηχανία οι επόμενοι κλάδοι για τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Λιανικό εμπόριο και βιομηχανία οι επόμενοι κλάδοι για τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

- Advertisement -

Το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία θα είναι οι επόμενοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις αρχές του 2024», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που εφαρμόζεται ήδη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από τις αρχές του 2024, το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα επεκταθεί στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία, ενώ ο τελευταίος κλάδος που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί είναι η εστίαση και ο τουρισμός.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα θέτει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους των κλάδων, για να εκδοθεί ο οδηγός για τη χρήση της για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι θα εκδοθούν επίσης οδηγοί που θα αφορούν τη χρήση της από τους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται εξ αποστάσεως (με τηλεργασία), αλλά και από όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι, με την καθολική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, θα επιτευχθεί ο στόχος για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των εργαζομένων και της επιχείρησης τόνισαν τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα