Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Κεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που θα γίνουν το καλοκαίρι, το νέο και ενισχυμένο ολοήμερο σχολείο, αλλά και την κατάσταση στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός αρχικά τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Όπως εξήγησε, τον Σεπτέμβριο θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή το νέο ολοήμερο σχολείο με το διευρυμένο ωράριο έως τις 5.30 το απόγευμα, το οποίο θα είναι ανοικτό για κάθε παιδί, δίχως άλλα κριτήρια και «κόφτες».

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Ταυτόχρονα, τόνισε, δρομολογείται και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία αφορά τέσσερα πανεπιστήμια όπου υπάρχουν εστίες παραβατικότητας»
Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 ετών για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, είπε ακολούθως για την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση. «Θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν» υποστήριξε.

Διευκρίνισε δε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας. Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα