Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΗλεκτρικές συσκευές: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ηλεκτρικές συσκευές: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο newsbomb.gr οι αιτήσεις θα μπορούν να καταχωρούνται από αρχές Ιουνίου.

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για περίπου 350.000 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές. Προκειμένου να γίνουν δεκτές οι παλιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά.

Οι συσκευές που δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση είναι:

πλυντήρια ρούχων
πλυντήρια πιάτων
ηλεκτρικές κουζίνες

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των δικαιούχων ξεπερνούν τις 350.000, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα