Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπιστρεπτέα 7 και Γέφυρα 2: Έρχεται νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Επιστρεπτέα 7 και Γέφυρα 2: Έρχεται νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή παράταση για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για τον έβδομο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε σχετικά με την επιστρεπτέα 7 σε αυτήν “ έγιναν 700 χιλιάδες αιτήσεις και οι δικαιούχοι θα είναι περίπου 300 χιλιάδες .Μάλλον θα υπάρξει μια παράταση δύο ημερών” για την επιστρεπτέα 7 και αυτό θα γίνει “γιατί θα υπάρχει μια αναβάθμιση των συστημάτων της ΑΑΔΕ το Σαββατοκύριακο και μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε μια παράταση 2 ημερών “.

“Aπό αυτές τις 700 χιλ. αιτήσεις που έγιναν, 250 χιλιάδες είχαν αύξηση τζίρου το 2021 σε σχέση με το 2020. Και 148 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν είχαν ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 400 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020” , σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας και τους λόγους που πολλές επιχειρήσεις έμειναν εκτός.

Ωστόσο επεσήμανε ότι “για την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επόμενες προκαταβολές θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα” και ξεκαθάρισε ότι “ αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται “ να υπάρξει επιστρεπτέα 8 .

Για τα ενοίκια του Ιουνίου

Σε ερώτηση εάν εξετάζεται τον Ιούνιο το ενδεχόμενο να απαλλαγούν μερικώς κάποιοι ΚΑΔ από την καταβολή ενοικίου απάντησε τα εξής ” Θα το δούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει η οικονομία. ’Εχουμε γρήγορα αντανακλαστικά . Ουδείς έχει κατηγορήσει το οικονομικό επιτελείο ότι έχουμε καθυστερήσει να ενισχύσουμε την οικονομία “.

“Θα γίνει αυτό με βάση τα στοιχεία oικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης “, συμπλήρωσε.

Για το Γέφυρα 2

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Γέφυρα λέγοντας ότι “ μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει 22.921 επιχειρήσεις εκ των οποίων 13.222 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις . Θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα Γέφυρα μέχρι τέλος του μήνα για να δηλώσουν και άλλες επιχειρήσεις”.

Για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Αναφορικά με την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή το επίδομα έως 4.000 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι “ ο σκοπός είναι να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι 17 Μαΐου και να υπάρξει καταβολή μέχρι το τέλος του μήνα”.

Για τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων

Σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάλυψη μέρους των πάγιων αναγκών για τις επιχειρήσεις, ο ίδιος είπε ότι “ θα προβλέπεται να υπάρχει μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν από το τέλος Μαΐου . Να μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα μέχρι περίπου 10 Ιουνίου γιατί θα πρέπει να υποβληθούν και φορολογικές δηλώσεις “ έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει η κατανομή των ποσών ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ.

Και πρόσθεσε ότι “ ο πολίτης και η επιχείρηση, το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους ανάλογα με τα ποσά που του έχουν κατανεμηθεί θα μπορεί να μην πληρώνει υποχρεώσεις στην ΑΑΔΕ και το ΕΦΚΑ “.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα