Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕΝΦΙΑ: Στις 22 Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

ΕΝΦΙΑ: Στις 22 Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα ανέβουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρώτη δόση θα πρέπει να κατατεθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή θα υπάρχει η εναλλακτική να καταβληθούν 1η και 2η δόση μαζί έως 29 Οκτωβρίου, χωρίς πρόστιμο. Οσον αφορά στην 6η και τελευταία δόση αυτή θα πρέπει να καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η έκδοση των αρχικών εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, κάτι που έγινε γνωστό από… σπόντα. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, και στο κομμάτι για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ αναφερόταν πως: «κατόπιν της έκδοσης των ως άνω κοινών αποφάσεων, η έκδοση των αρχικών εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2021».

Τα ποσά μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσω του myaade.gov.gr, στην νέα σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο φόρος αναμένεται να μην έχει καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, με προϋπόθεση βέβαια η περιουσία και τα εισοδήματά να είναι αμετάβλητα. «7,5 εκατ. εκκαθαριστικά θα εκδοθούν, σχεδόν όλοι έχουν από κάτι. Υπάρχει ακίνητη περιουσία», ανέφερε ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος, στο MEGA και προσέθεσε: «Από Δευτέρα θα ξεκινήσει σταδιακά η εκτύπωση των εκκαθαριστικών. Θα πάνε οι δύο δόσεις των Οκτώβρη κι είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια βοήθεια. Γιατί οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάρα πολλά τέλη Σεπτέμβρη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα