Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Λόγω τραπεζικού λάθους η διπλή καταβολή - Διευκρινίσεις από...

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Λόγω τραπεζικού λάθους η διπλή καταβολή – Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ

.

Ανακοίνωση για το διπλό ποσό που έλαβαν ορισμένοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Eισοδήματος εξέδωσε ο ΟΠΕΚΑ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κατά τη διάρκεια βραδινής ροής πίστωσης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από την Εθνική Τράπεζα, μέρος των δικαιούχων της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε υπερβάλλον ποσό.

«Η Τράπεζα προχώρησε ήδη σε αντιλογισμό του υπερβάλλοντος ποσού σύμφωνα με το Νόμο, η δε χρήση της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης δεν παρουσίασε καμία διακοπή» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή δόσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάποιους δεν αφορά τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ για το συγκεκριμένο επίδομα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν μιάμιση δόση». Αναφορικά με το εγγυημένο ποσό, αυτό ορίζεται ως εξής:

Κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό δικαιούται να λάβει 200 ευρώ. Ωστόσο τον Δεκέμβριο το ποσό αυτό διπλασιάζεται και θα εισπράξει συνολικά 400 ευρώΚάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δει προσαυξημένο το εγγυημένο ποσό κατά 100 ευρώ.

 Διαβάστε Ακόμα