Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕισφορά αλληλεγγύης: Τι θα ισχύσει για το 2022 -2023

Εισφορά αλληλεγγύης: Τι θα ισχύσει για το 2022 -2023

Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης θα παραμείνει πιθανότατα και το 2022 περιορισμένη μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αφού η επέκτασή της στο Δημόσιο δεν φαίνεται να περνά τη δοκιμασία των θεσμών, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουγείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται η “Καθημερινή”.

Η τελική απόφαση ανήκει στον φυσικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα σταθμίσει το μείγμα των φορολογικών ελαφρύνσεων και των άλλων μέτρων οικονομικής πολιτικής του επόμενου έτους, ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, παρ’ ότι η επέκταση της ελάφρυνσης στους δημόσιους υπαλλήλους αναγνωρίζεται ως μια εκκρεμότητα από την κυβέρνησ, παραπέμπεται μάλλον για το 2023.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η αναστολή της εισφοράς για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους έχει γίνει δεκτή από τους θεσμούς μόνο ως έκτακτο μέτρο λόγω κορονοϊού, προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Το μέτρο ίσχυσε για φέτος και αναμένεται να παραταθεί και για το 2022. Για το 2023 η συζήτηση θα γίνει σε νέα βάση, ανάλογα με τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που θα τεθούν.

enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα