Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΔημόσιο: Έρχεται “διπλό μπόνους” για τους υπαλλήλους από 1η Ιανουαρίου 2023

Δημόσιο: Έρχεται “διπλό μπόνους” για τους υπαλλήλους από 1η Ιανουαρίου 2023

Έρχεται “διπλό μπόνους” από την 1η Ιανουαρίου 2023 για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της κατάργησης της μηνιαίας παρακράτησης εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας και της  κατάργησης  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όπως προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Αναλυτικά:

Η κατάργηση της εισφοράς 1%

Η κατάργηση της εισφοράς 1% θα ισχύσει για όλους τους υπαλλήλους. Δηλαδή δεν θα παρακρατείται από την 1η Ιανουαρίου του 2023 η μη ανταποδοτική εισφορά 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας από τις μεικτές αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αφορά μόνο σε όσους λαμβάνουν ποσά προ φόρων μεγαλύτερα των 1.000 ευρώ τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 δεν θα παρακρατείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης από τις φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών υπαλλήλων του Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ ή έχουν ετήσιες φορολογητέες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αυτή επιβάλλεται σήμερα με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10% επί φορολογητέων εισοδημάτων που υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τα 12.000 ευρώ, δηλαδή και από φορολογητέα ποσά μισθών μεγαλύτερα των 1.000 ευρώ τον μήνα.

Τι αλλάζει από το 2024 στο μισθολόγιο των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα ισχύσει ένα νέο αναμορφωμένο ενιαίο μισθολόγιο για τους 600.000 πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους. Στο πλαίσιο του μισθολογίου αυτού,  οι συνολικές αποδοχές όλων των υπαλλήλων θα αυξηθούν.

Ωστόσο τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές τους θα τις δουν όσοι  βρίσκονται σε χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια αλλά και  όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, δηλαδή οι ειδικοί και γενικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές και οι τμηματάρχες.

πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα