Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑυτές οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από το ενοίκιο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Αυτές οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από το ενοίκιο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Στις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση της μείωσης επαγγελματικών μισθώσεων. Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που απαλάσσονται από τα ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκριμένα, απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή όπως είπε και ο Χ.Ταραντίλης στην σημερινή του τοποθέτηση.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους εκμισθωτές-φυσικά πρόσωπα από το Κράτος.

Για τους εκμισθωτές-νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή κατ’ επιταγή του νόμου, θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Σημειώνεται ότι τα ποσά δεν χαρακτηρίζονται ως εισόδημα, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα