Αρχική Κοινωνία Οικονομία Έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Στην έκδοση των εκκαθαριστικών φόρου ακινήτων για 6,3 ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρά σήμερα και αύριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τον καθορισμό των εκπτώσεων και των εξαιρέσεων φόρου σε 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων.

Εκτός απροόπτου ,και μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, την ερχόμενη Τετάρτη τα ειδοποιητήρια πληρωμής του φόρου ακινήτων θα βρίσκονται αναρτημένα στους λογαριασμούς των φορολογούμενων στο Taxis και συγκεκριμένα στην σελίδα «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου».

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί και φέτος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσδιορίστηκε και πέρυσι και με στόχο την είσπραξη 2,6 δισ.ευρώ. Οπως αναμένεται περίπου 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν, λόγω της περσινής πτώσης των εισοδημάτων τους η λόγω χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, μείωση στην καταβολή φόρου η ακόμη και έκπτωση 50%, ενώ άλλοι επιβάρυνση φόρου εφόσον αύξησαν μέχρι την 1/1/2021 την ακίνητη περιουσία τους, είτε με αγορές ακινήτων η με γονική παροχή, δωρεά η κληρονομιά.

- Advertisement -

Must Read