Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ.Ε.Χ.Β.Ε κατά των απολύσεων των συνδικαλιστών

Ο.Ε.Χ.Β.Ε κατά των απολύσεων των συνδικαλιστών

- Advertisement -

Η Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), παρανόμως και καταχρηστικώς, προχώρησε στην απόλυση τριών ενεργών συνδικαλιστών, των συναδέλφων:

  • Θεοχάρη Μάκη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και του Προεδρείου της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
  • Κατσιώνη Γιάννη, Γεν. Γραμματέα της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
  • Μανανά Στάθη, μέλους της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου των Ε.Α.Σ. – Υμηττού

Οι τρεις συνδικαλιστές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν καθώς και στην προοπτική της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, έχουν καταγγείλει τις αστοχίες και έχουν αποκαλύψει τις καταστροφικές επιλογές της παρούσας Διοίκησης των Ε.Α.Σ.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις από τη Διοίκηση των Ε.Α.Σ., πέρα από τον έκνομο χαρακτήρα τους, έχουν ξεκάθαρο και μοναδικό υπόβαθρο την εκδικητικότητα απέναντι σε φωνές, παρεμβάσεις και δράσεις που αναδεικνύουν και στηλιτεύουν τα «έργα και ημέρες» της.

Λίγες, άλλωστε, ημέρες μόνο μετά τη σύσκεψη του συνόλου των Σωματείων των Ε.Α.Σ. με τη συμμετοχή των δευτεροβάθμιων οργάνων Π.Ο.Ε.Μ. και Ο.Ε.Χ.Β.Ε. –στην οποία τοποθετήθηκαν και οι παραπάνω συνάδελφοι– όπου αναδείχθηκε ένα σύνολο εργασιακών παραβιάσεων, αποικιοκρατικού τύπου πρακτικών αλλά και η εντεινόμενη παραγωγική απαξίωση της Εταιρείας, η Διοίκηση απάντησε με την απόλυση – δίωξη των τριών συνδικαλιστών.

Σε κάθε περίπτωση, η «ευκολία» με την οποία η διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση μιας κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας παραβιάζει το Νόμο και συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες οφείλει να μας προβληματίσει όλους, με δεδομένο ότι στη διάρκεια της θητείας έχουν δημιουργηθεί επιφυλάξεις σχετικά με τη διαχείριση περισσότερων από 160 εκ. € που προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Η όποια επίκληση «εξορθολογισμού» για τις συνδικαλιστικές διώξεις, μόνο με το ψέλλισμά της προκαλεί θυμηδία στους εργαζόμενους και στους γνωρίζοντες των όσων συμβαίνουν στα Ε.Α.Σ., ενώ σε όσους έλαβαν τη σχετική απόφαση υπενθυμίζουμε ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη χαίρουν απόλυτης και ειδικώς εκ του νόμου προβλεπόμενης προστασίας έναντι απολύσεως, η οποία δεν κάμπτεται από διατάξεις που παρέχουν απλώς δυνατότητα απομάκρυνσης των εργαζομένων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές των συνδικαλιστικών διώξεων, στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και στηρίζει τον αγώνα που ξεκινούν για την πλήρη δικαίωσή τους.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60