Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝόνικα Γαληνέα: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Νόνικα Γαληνέα: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νόνικα Γαληνέα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη. Η ηθοποιός υπήρξε μία από τις πιο γοητευτικές και ερωτεύσιμες γυναίκες στον καλλιτεχνικό και θεατρικό χώρο.

Μετά τον γάμο με τον Νίκο Μουτούση με τον οποίο απέκτησαν τρεις κόρες, η Νόνικα Γαληνέα έζησε για 21 χρόνια έναν δυνατό έρωτα με τον αείμνηστο Αλέκο Αλεξανδράκη.

Όπως είχε αποκαλυφθεί μέσα από την βιογραφία της «Η ζωή μου» από τις εκδόσεις Λιβάνη, οι δυο τους είχαν γίνει ζευγάρι κατά την περίοδο όπου συμπρωταγωνιστούσαν στο θέατρο Μετροπόλιταν, το 1969. Τότε ο Αλέκος Αλεξανδράκης περίμενε το πρώτο του παιδί με τη σύζυγό του.

«Με τον Αλέκο, πρωτοδουλέψαμε μαζί στο θέατρο Μετροπόλιταν της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα ‘Μεγάλα Χρόνια’ του Γεωργίου Ρούσσου, ένα έργο για τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού, που το σκηνοθετούσε ο Αλέξης Μινωτής. Πολύ μεγάλος θίασος. Πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Φαρμακωμένης η Νίκη Τριανταφυλλίδη. Εγώ έπαιζα την Κοντέσα Σολωμού. Μοιραζόμουν το ίδιο καμαρίνι με την Τριανταφυλλίδη.

Ένα βράδυ, στις 29 Ιουνίου 1969, μέρα Σάββατο, βγαίνοντας απ’ το καμαρίνι μας με κλείδωσε μέσα και έφυγε.Άρχισα να φωνάζω. Ο φύλακας δεν υπήρχε περίπτωση να με ακούσει. Αν και φορούσε διπλά ακουστικά, ήταν θεόκουφος. Και με άκουσε ο Αλεξανδράκης από τη μάντρα – δυο τετράγωνα πιο κάτω – όπου είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητό του. Γύρισε πίσω και μου άνοιξε μαζί με το φύλακα, γιατί η άλλη είχε βάλει λουκέτο.

Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν.

 

Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): ”Φίλησέ με”. Εκείνος μου είπε: ”Ασ’ το καλύτερα”, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο ενώ τ’ αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας….». Σε άλλη συνέντευξή της, στον Γιάννη Πρετεντέρη είχε εξομολογηθεί πως με τον Αλέκο Αλεξανδράκη είχε πάθει «ερωτικό αμόκ».

Screenshot 29

Νόνικα Γαληνέα και Αλέκος Αλεξανδράκης χώρισαν το 1991.

«Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας» είχε πει η Νόνικα Γαληνέα στη βιογραφία της. Όπως θα αποκαλύψει αρκετά χρόνια αργότερα, ένας λόγος που χώρισε από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν ο Δημήτρης Χορν.

Screenshot 28

Πηγή:Newpost.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα