Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού που συγκλόνισε...

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008. Είναι πρωί λίγο πριν τις 08:00, όταν σκάει σαν «βόμβα» η είδηση της άγριας δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, στο διαμέρισμα του, στην οδό Μετεώρων, στο Παγκράτι.

Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού εντοπίζεται από την οικιακή βοηθό του, όταν ανοίγει την πόρτα για να κάνει τη δουλειά της και βρίσκει το άψυχο σώμα του ζεν πρεμιέ κατακρεουργημένο με 21 μαχαιριές.

Η δολοφονία του γίνεται πρώτο θέμα σε όλες τις εκπομπές, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Η γειτονιά του που κάποτε ήταν ήσυχη γεμίζει με κανάλια, κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το διαμέρισμα του και υπάρχει κάπου εκεί και ο Αλέξανδρος Ρήγας που είναι απαρηγόρητος.

Όλοι είναι σοκαρισμένοι… Οι κάτοικοι της περιοχής, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι θαυμαστές του, οι άγνωστοι που το μαθαίνουν τυχαία. Ξεκινάει ένα όργιο φημών και ο καθένας λέει τα δικά του για το τι έχει συμβεί.

Οι «Δυο Ξένοι» επιστρέφουν στις οθόνες καθώς στα αφιερώματα για τον Νίκο Σεργανόπουλο δεν θα μπορούσαν να λείπουν πλάνα από τον Κωνσταντίνο Μαρκορά. Οι πληροφορίες θέλουν τη μητέρα του να μην ενημερώνεται αμέσως για τον θάνατο του παιδιού της αλλά και όταν το μαθαίνει να της αποκρύπτουν ότι επρόκειτο για δολοφονία.

Το βάρος της «άγριας σφαγής» του Νίκου το κουβαλάει η αδελφή και ο γαμπρός του. Ο πεισματάρης πιτσιρικάς από τη Δράμα, που κατέκτησε το σανίδι αλλά παρέμεινε σεμνός, ήσυχος χωρίς καν να νοιάζεται για το πόσο άρεσε, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του για… πάντα.

Ήταν τέτοια η συγκίνηση που προκάλεσε ο χαμός του που άγνωστοι άνθρωποι περνούσαν το κατώφλι του πατρικού του σπιτιού για να αγκαλιάσουν την πονεμένη μητέρα του και να δώσουν κουράγιο στην αδελφή του.

Ο σεναριογράφος και αδελφικός του φίλος, Αλέξανδρος Ρήγας, κρατούσε το φέρετρο στην κηδεία, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο δολοφόνος και το μοιραίο βράδυ

Οι εβδομάδες περνούσαν, και η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες για τον δολοφόνο του ηθοποιού. Ο δολοφόνος είχε αρπάξει κινητό και υπολογιστές από το ματωμένο διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Τελικά, σκάει η είδηση που όλοι περίμεναν, συλλαμβάνεται ο δολοφόνος του και οδηγείται με χειροπέδες στον Εισαγγελέα. «Ναι, εγώ τον σκότωσα» λέει χωρίς καμία λύπη ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, που τα αποτυπώματά του ταίριαξαν με εκείνα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη είσοδος στη χώρα και με κανένα ελαφρυντικό. Κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Γεωργιανός καθ’ ομολογίαν δράστης υποστηρίζει ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν στην Πλατεία Βικτωρίας και του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης στο αμάξι του. Έφυγαν μαζί για το διαμέρισμα στο Παγκράτι για να κάνουν χρήση ναρκωτικών εκεί.

Τότε, όπως είπε, ο ίδιος έπεσε σε λήθαργο και όταν ξύπνησε ο Σεργιανόπουλος τον απειλούσε με μαχαίρι, απαιτώντας στοματικό έρωτα. Έτσι, σύμφωνα με την κατάθεση του, πάλεψαν και στη συνέχεια τον έσφαξε με απίστευτη αγριότητα.

Η οικογενειακή κατάρα

Η δολοφονία του έμελλε να είναι η αρχή ενός ντόμινου θανάτων στην οικογένεια. Μπορεί ο δολοφόνος να ήταν φυλακή αλλά το φαρμάκι της απουσίας του Νίκου έχει «καταπιεί» την οικογένεια του.

Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η αδελφή του πέθανε χτυπημένη από καρκίνο, ακολούθησε η μητέρα του και στο τέλος ο σύζυγος της αδελφής του. Μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου ο αγαπημένος του ανιψιός, ο Γιώργος.

Το διαμέρισμα στο Παγκράτι και ο μοναδικός κληρονόμος

Πριν από δύο χρόνια, μία εξέλιξη φέρνει την υπόθεση και πάλι στο προσκήνιο. Το διαμέρισμα του ηθοποιού στο Παγκράτι πέρασε στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη. Κατά καιρούς υπήρχαν φήμες ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί, όμως όπως όλα δείχνουν τελικά πουλήθηκε το 2021.

Η υπόθεση των ναρκωτικών που τον «στιγμάτισε» και τον στενοχώρησε

Λίγο πριν βρεθεί νεκρός ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε έλθει και πάλι αντιμέτωπος με αρνητική δημοσιότητα λόγω των ναρκωτικών. Όλα ξεκίνησαν όταν έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας στην περιοχή του Κολωνού.

Τότε, συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αφού στο αμάξι του εντοπίστηκαν 35 γραμμάρια κοκαΐνης. Ο ίδιος δήλωσε «εξαρτημένος χρήστης» και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, η υπόθεση έγινε γνωστή και τον επηρέασε συναισθηματικά.

Σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι στενοχωρήθηκε από όλο αυτό και το παρομοίασε με «κακή παράσταση». «Με ενόχλησε ο ντόρος. Ο κόσμος είχε τη χρήση ναρκωτικών στο μυαλό του σαν να έχεις κάνει φόνο. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Και μετά θύμωσα πάρα πολύ. Όταν κάνω χρήση μίας ουσίας τον μόνο που βλάπτω είναι τον εαυτό μου. Κι αν θέλω να τον βλάψω γούστο και καπέλο μου. Θα με βάλεις φυλακή για αυτό;». Τότε μάλιστα είχε μιλήσει και για την αδελφή του. «Σκέφτηκα την αδελφή μου, αυτό με σκότωνε. Γιατί εγώ καλά, έχω άλλα μυαλά.»

Σεμνός, ήσυχος και ο θάνατος… πριν χρόνια

Ο Νίκος ήταν σεμνός, ήσυχος, δεν ήθελε να λέει πολλά και φαίνεται πως δεν του άρεσε η έκθεση παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει μία δουλειά που έπρεπε συνεχώς να εκτίθεται. Οι φίλοι του έλεγαν ότι το μεγάλο του αρνητικό είναι ότι ήταν πολύ αυστηρός με τον εαυτό του.

Ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου, στενός συνεργάτης και φίλος του Νίκου Σεργιανόπουλου, είχε μιλήσει για τον ίδιο και τον… «θάνατο του» πριν από πολλά χρόνια.

«Ο Νίκος είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν, τον θάψαμε εκείνη την ημέρα. Ήταν μια πολύ καταραμένη ψυχή, αλλά με την ποιητική έννοια του Μποντλέρ. Πιστεύω ότι κάπου εκεί στην εφηβεία που του είχε βγει η ιδιαιτερότητά του και έφαγε πάρα πολλή βία για να βγει από μέσα του, λες και είναι ένα κουσούρι, ένα κακό σπυρί που σπάει και καθαρίζει το δέρμα, κάπου εκεί λοιπόν τον είχαν σκοτώσει. Απλώς τον θάψαμε 40 χρόνια μετά».

Πηγή: Reader.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα