Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜητέρα σοκάρει για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί...

Μητέρα σοκάρει για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί χωρίς νερό»

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως και αφορούν την κακοποίηση ανήλικων καθώς η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να είχε μετατραπεί σε «κολαστήριο». Μάλιστα μία μητέρα, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, μίλησε στο DEBATER και κατήγγειλε τις μεσαιωνικές πρακτικές που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι «παιδαγωγοί» του ιδρύματος, καθώς φέρεται πως προκειμένου να τιμωρήσουν τα άτακτα τα παιδιά τα κλείδωναν σε ένα κλουβί χωρίς νερό και φαγητό για ημέρες.

Η ίδια καταγγέλλει ξυλοδαρμούς στην δομή στον Βόλο, αλλά και κύκλωμα υιοθεσίας. «Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό. Φοβάμαι για αυτό μιλάω ανώνυμα, έχω απευθυνθεί και στον Συνήγορο του πολίτη. Έδωσα αγώνα για να πάρω τα παιδιά μου πίσω. Με απειλούσαν ότι θα τα δώσουν σε υιοθεσία. Τα κρατούσαν για να παίρνουν 700€ για το κάθε ένα από το κράτος», είπε αρχικά η μητέρα.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο γιος της είχε πέσει θύμα κακοποίησης αλλά και πως γνώριζε τον 19χρονο, ο οποίος άνοιξε τον «ασκό» του Αιόλου με τις καταγγελίες του.

«Ο γιος μου έχει κακοποιηθεί στα 15 του εκεί μέσα. Πριν κάποιους μήνες. Τα παιδιά μου τα πήρα τώρα που άλλαξε η εισαγγελέας. Εμένα μου τα είχαν πάρει τα παιδιά με εισαγγελική εντολή, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος. Από μια ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Αφορούσε ότι τα παιδιά είναι ζωηρά και δεν είχαν όρια και για αυτό στερήθηκα τα παιδιά μου για ένα χρόνο. Τα πρόσεχα παρά πολύ και μου τα πήραν. Τα έβαλαν σε ένα ίδρυμα (Κιβωτός του Κόσμου) τα οποία πέρασαν πάρα πολύ άσχημα και τώρα έχω φτάσει σε σημείο να πληρώνω ψυχολόγους για αυτή την κατάσταση. Δεν λέω ψέματα για να εκδικηθώ. Τα έζησα στην ψυχούλα μου και τα ίδια τα παιδιά μου», συμπλήρωσε.
«Το παιδί μου γνωρίζει και τον 19χρονο που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση στον συνήγορο του πολίτη. Δεν ξέρω για τη σεξουαλική κακοποίηση. Ξέρω σίγουρα ότι το είχαν χτυπήσει σίγουρα, σωματική κακοποίηση», είπε ακόμα η μητέρα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα όσα φρικτά ακούγονται για την «Κιβωτό του Κόσμου» στον Βόλο και αναφέρθηκε στην καταγγελία εργαζομένου πως απολύθηκε όταν πήγε να καταγγείλει ξυλοδαρμούς ανηλίκων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος σύμφωνα με τη μητέρα ήταν ο μοναδικός που ενδιαφερόταν για τα παιδιά.
«Τον γιο μου τον είχαν χτυπήσει… Υπήρχε μέσα κάποιος από την «Κιβωτό του κόσμου» οποίος ήταν τέλος πάντων παιδαγωγός και απ’ ότι μου είπε εμένα το παιδί μου ήταν και αυτό στο περιστατικό. Είχε φάει και το ίδιο χαστούκια και αυτός ο κύριος που πήγε στην αστυνομία του Βόλου και το κατήγγειλε, ο γιος μου τον γνώριζε και μου είπε ότι είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και δεν υπήρχε περίπτωση να πει ψέματα. Καθώς ήταν ο μοναδικός που πρόσεχε τα παιδιά στο Βόλο», είπε.

«Ο συνήγορος του πολίτη όταν πήγα να το καταγγείλω μου έδωσε να καταλάβω ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες. Ο γιος μου ο μικρός τώρα είναι 9, όταν ήταν στον Βόλο μου είπε το παιδί το κλείδωναν μέσα μαζί με αλλά παιδιά σε κλουβί χωρίς νερό και φαγητό όλη την ημέρα για τιμωρία και παραδειγματισμό. Συνθήκες διαπαιδαγώγησης μεσαίωνα… (θα μου στείλει φωτό από αυτό το κλουβί)», προσέθεσε.

«Δυστυχώς έχουν κύκλωμα υιοθεσιών και με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του. Πήγαμε και κάναμε την αναγνώριση όσο γρήγορα μπορούσαμε. Έχω τρία παιδιά και τα είχαν χωρίσει. Το κοριτσάκι μου ήταν στην Αθήνα μόνο του στη δομή και τα αλλά δυο μου αγόρια τα είχαν στείλει στο Βόλο για να μην υπάρχει κανένα αδερφάκι του εδώ για να το δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν και είχα βάλει δικηγόρο να σώσω το παιδί μου», είπε ακόμα η μητέρα στο DEBATER.

«Όλη αυτή η ιστορία μου κόστισε ψυχολογικά για εμένα και κυρίως τα παιδιά μου, αλλά και οικονομικά. Σκεφτείτε τα παιδιά όταν τα χτυπούσαν δεν τα έπαιρναν εσκεμμένα σε δημόσια νοσοκομεία για να μην υπάρχει καταγραφή πιστεύω. Τα έπαιρναν σε ιδιωτικά… Ένα κύκλωμα που πραγματικά το φοβάμαι. Εγώ τα παιδάκια μου ήθελα να έχω ξανά στην αγκαλιά μου και πραγματικά δεν λέω ψέματα για να εκδικηθώ. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια αυτά που σας λέω. Υπάρχει και η καταγγελία μου στον Συνήγορο του Πολίτη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα