Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜετέτρεψαν παλιό σχολείο σε αποθήκη όπλων και ναρκωτικών

Μετέτρεψαν παλιό σχολείο σε αποθήκη όπλων και ναρκωτικών

Σε επιστήμη είχε αναγάγει την καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης μία εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από πέντε μέλη και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να αποκομίσουν ποσά που προσεγγίζουν τις 800.000 ευρώ.

Η συμμορία αποδομήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη της οποίας, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, προχώρησαν την Παρασκευή και το Σάββατο (8-9/12) σύλληψη των πέντε μελών της ομάδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην κορυφή της πυραμίδας βρισκόταν ένας 31χρονος, ενώ «συνεργάτες» του ήταν ένας 37χρονος που είχε γνώσεις γεωπονίας, δύο αδέρφια που είχαν τον ρόλο των καλλιεργητών καθώς και μία 57χρονη η οποία εκτελούσε ρόλο «ταμία» και είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.

Οι «καβάτζες» και το παλιό σχολείο

Από την ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξαν οι Αρχές προέκυψε ότι η οργάνωση είχε αναπτύξει «υποδομές» σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής, ώστε να καθίσταται δυσχερής η πιστοποίηση της δράσης της, με το κεντρικό ορμητήριο της να βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη.

Ειδικότερα, η συμμορία διέθετε κρυψώνες σε Πόρτο Ράφτη, Νίκαια, Πειραιά, Καπανδρίτι και Αχαρνές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ειδικά στον Πειραιά είχε επιλέξει ως ναρκωαποθήκη οίκημα το οποίο χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν για στέγαση σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα της υπόθεσης, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τον χώρο αυτόν ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών, όπλων και υλικών κατάλληλων για την καλλιέργεια κάνναβης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έρευνα που έγινε στην εν λόγω «αποθήκη» βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα αυτόματο πολεμικό τυφέκιο Colt, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, τρία πιστόλιακαι εκατοντάδες φυσίγγια.

Ο αρχηγός και ο «γεωπόνος»

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα ηνία κατείχε, όπως προαναφέρθηκε, ένας 31χρονος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, την ανεύρεση και στρατολόγηση νέων μελών, καθώς και της παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης η οποία γινόταν διά της υδροπονικής μεθόδου.

Παράλληλα αναλάμβανε τον συντονισμό της προμήθειας, της παραγωγής, της εισαγωγής, της μεταφοράς και της περαιτέρω διακίνησης των ναρκωτικών.

«Κάτω» από τον αρχηγό βρισκόταν ο «γεωπόνος» της οργάνωσης. Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις γεωπονίας, ήταν επιφορτισμένος με τον σχεδιασμό, την καλλιέργεια και την εποπτεία συνολικά της υδροπονικής φυτείας, εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη των δενδρυλλίων κάνναβης και τη συγκομιδή ποιοτικής και μέγιστης δυνατής ποσότητας κάνναβης, ενώ ήταν υπεύθυνος και για την αποθήκευση μέρους των χρηματικών ποσών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι καλλιεργητές και η «ταμίας»

Τέλος, το σχήμα της οργάνωσης ολοκλήρωναν δύο αδέρφια τα οποία είχαν το ρόλο καλλιεργητών αλλά και φυλάκων και μία 57χρονη η οποία εκτελούσε ρόλο «ταμία» και είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών ποσών που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τα δύο αδέρφια διέμεναν στην μονοκατοικία που διατηρούσε η οργάνωση στο Π. Ράφτη Αττικής και είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση του «γεωπόνου» της ομάδας, συνέβαλλαν στην καλλιέργεια, στον ανεφοδιασμό και τη συγκομιδή της φυτείας, ενώ επιπλέον ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της εγκατάστασης και τη λήψη μέτρων προφύλαξης, όπως η αυστηρά ελεγχόμενη είσοδο των μελών και των οχημάτων τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα