Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαMarket Pass: Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Market Pass: Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

- Advertisement -

Λίγες ώρες απέμειναν, για όσους είναι δικαιούχοι, να υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση του Market Pass. Η προθεσμία εκπνέει αύριο (15.03.2023) τα μεσάνυχτα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει να τρέχει ο χρόνος για την πληρωμή της διπλής ή τριπλής δόσης του επιδόματος.

 

Όσοι είναι δικαιούχοι του Market Pass και επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα, θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 η κάρτα θα πιστωθεί για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Εκείνοι οι δικαιούχοι που επιλέξουν την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση μέχρι και αύριο Τετάρτη θα λάβουν την ενίσχυση, στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Στις 3 Μαΐου 2023 θα δουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass.

Τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι, περίπου τρεις στους τέσσερις, επέλεξαν κατά τον πρώτο γύρο των πληρωμών την κατάθεση της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασμό παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιδότησης είναι μειωμένο σε σχέση με το ποσό της πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Πηγή: newsit.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα