Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαLockdown: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ μετά τις αλλαγές στην...

Lockdown: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ μετά τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ σήμερα μετά τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και ισχύουν και για την απαγόρευση κυκλοφορίας τόσο στην Αττική όσο και σε Περιφέρειες που πέρασαν στο “βαθύ κόκκινο”.

Με δεδομένο δε, ότι οι Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα επιτήρησης αλλάζει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ στις εκάστοτε περιοχές.

Ο γενικός κανόνας για σήμερα Σάββατο είναι ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, όπως Αττική και Θεσσαλονίκη ισχύει η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ., οπότε τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 18:30. Ήδη, μερικές από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν γνωστοποιήσει τα ωράριά τους.

Ο κωδικός μετακίνησης για προμήθεια αγαθών είναι το 2, ωστόσο μέχρι 16 Μαρτίου ισχύουν νέοι περιορισμοί. Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία. Βέβαια για απομακρυσμένα χωριά που δεν έχουν σούπερ μάρκετ, οι κάτοικοι μπορούν να μεταβούν στον κοντινότερο δήμο για να αγοράσουν τις προμήθειές τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα