Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαLockdown: Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, το ωράριο και τα SMS

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, το ωράριο και τα SMS

Τους όρους υπό τους οποίους θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο και τον τρόπο που θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Έτσι, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινά η λειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να δέχονται τους καταναλωτές εντός του καταστήματός τους, με ραντεβού. Στις «κόκκινες περιοχές», δηλαδή εκείνες στις οποίες βρίσκονται σε ισχύ αυστηρά lockdown το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο με την μέθοδο του click away.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 20:00, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν μία ώρα στη διάθεσή τους (έως τις 21:00) να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δεδομένου ότι η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 2 με SMS στο 13033 προκειμένου να μεταβούν για τις αγορές τους. Θα πρέπει, δε, να κρατούν αποθηκευμένο το μήνυμα για λόγους ελέγχου, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο (2) ώρες για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους και να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Οι καταναλωτές δεν επιτρέπεται να αλλάζουν νομό για τις αγορές τους, όπως ισχύει για το σύνολο των μετακινήσεων εν μέσω lockdown.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων, θα πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα αποστάσεων και η χρήση μάσκας. Ειδικότερα, θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα έως 4 πελάτες σε 100 τμ, ενώ για μεγαλύτερα καταστήματα προβλέπεται ένα ακόμη άτομο/ 25 τμ. Στο ταμείο επίσης θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα