Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Κεντρική υποχρέωση της πολιτείας οι πολιτικές για ΑμεΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κεντρική υποχρέωση της πολιτείας οι πολιτικές για ΑμεΑ

- Advertisement -

Τη δέσμευσή του ότι θα είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρία για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και την ένταξή τους στην κοινωνία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030»

Στη βάση αυτή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας». Όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι μια «οριζόντια στρατηγική για την αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία»

Κάνοντας αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τα άτομα με αναπηρία σημείωσε πως «πέτυχαμε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο «θεσμό του προσωπικού βοηθού, με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους» αλλά και στις διαρκέις προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και για την προσβασιμότητα παντού .«Η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων» υπογράμμισε.

«Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας»

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο επόμενο νομοσχέδιο παράλληλα με την επιστολική ψήφο. «Οι πρώτοι ωφελειμένοι από την επιστολική ψήφο θα είναι τα ΑμεΑ» υπογράμμισε. «Θα μπορείτε να ψηφίζετε από το σπίτι σας χωρίς ταλαιπωρία». Επιπλέον μαζί με την επιστολική ψήφο θα νομοθετηθεί διάταξη για μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική.

Πηγή: Ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα