Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚίνδυνος καρκίνου από το φάρμακο των διαβητικών που χρησιμοποιείται για αδυνάτισμα

Κίνδυνος καρκίνου από το φάρμακο των διαβητικών που χρησιμοποιείται για αδυνάτισμα

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία εφιστά την προσοχή προς τους καταναλωτές, για τις σοβαρές παρενέργειες του αντιδιαβητικού φαρμάκου Ozempic, λόγω των σοβαρών παρενεργειών.

Σημειώνουμε ότι τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο φάρμακο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την αλόγιστη χρήση του από πολίτες που θέλουν να αδυνατίσουν. Αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, στους οποίους απευθύνεται το σκεύασμα, καθώς πλέον υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Γρηγοράκης, προειδοποιεί ότι ο τύπος του συγκεκριμένου φαρμάκου έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του θυροειδούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας για το Ozempic

«Μεγάλη δημοσιότητα έχει λάβει η χρήση του Ozempic (σεμαγλουτίδη) για την απώλεια βάρους. Η σεμαγλουτίδη (semaglutide) είναι αγωνιστής των υποδοχέων του πεπτιδίου GLP1. Δρα με τον ίδιο τρόπο όπως το πεπτίδιο GLP-1 (μια ορμόνη που παράγεται στο έντερο) αυξάνοντας την ποσότητα της ινσουλίνης που απελευθερώνεται από το πάγκρεας μετά τη λήψη τροφής. Αυτό συντελεί στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

H σεμαγλουτίδη είναι ένα ανερχόμενο φάρμακο, το οποίο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Ozempic και χορηγείται σε εβδομαδιαία βάση με υποδόρια ένεση. Προορίζεται για τη θεραπεία των διαβητικών ασθενών, ωστόσο τελευταία χρησιμοποιείται και από άτομα που επιθυμούν να απολέσουν βάρος. Βέβαια, όπως με όλα τα φάρμακα έτσι και η σεμαγλουτίδη προκαλεί διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα