Τα σεξουαλικά εγκλήματα που περιέγραψαν οι τρεις γυναίκες σε αστυνομικούς, σημειώθηκαν όπως υποστηρίζουν πριν από δεκαετίες, ενώ οι ίδιες ήταν ανήλικες. Ο 82χρονος σήμερα ηλικιωμένος κατηγορείται από τις γυναίκες, ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κακοποίησε και ασέλγησε σε βάρος τους. Όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες, βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν από την έκταση που πήρε το κίνημα metoo στην Ελλάδα. Ζητούν από τους αστυνομικούς να ρίξουν φως και να τιμωρήσουν τον άντρα, που όπως λένε στοίχειωσε σκέψεις και όνειρά τους.
Ακόμη μια καταγγελία, που ακολουθεί το ανοικτό προσκλητήριο του κινήματος metoo, απασχολεί τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές της Ρόδου η οποία αφορά σε καταγγελία εις βάρος ενός 82χρονου σήμερα Έλληνα, για προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας τριών ανήλικων παιδιών, το 1985.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σχηματίστηκε προκαταρκτική δικογραφία για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων του βιασμού και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικα κατόπιν καταγγελίας που έγινε από μια 43χρονη σήμερα γυναίκα εις βάρος του 82χρονου.
Η 43χρονη υποστηρίζει ότι ο γείτονάς της σε ηλικία 5 ετών ασέλγησε εις βάρος της όταν είχε πάει σπίτι του για να παίξει με την κόρη του. Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι της κατέβασε το εσώρουχο και με την χρήση βίας την θώπευσε στα γεννητικά της όργανα και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της.
Επεσήμανε εξάλλου, σε κατάθεση της, ότι αποφάσισε πλέον να το καταγγείλει παρακινούμενη από το κίνημα metoo.
H καταγγελία της, που έγινε τον Νοέμβριο του 2022, οδήγησε στη διενέργεια περαιτέρω έρευνας στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν 14 καταθέσεις.
Δύο γυναίκες, αδελφές, ηλικίας 47 και 49 ετών ισχυρίστηκαν εξεταζόμενες ότι ο ίδιος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους εντός της οικίας τους σε χρόνο που δεν μπορούν πλέον να προσδιορίσουν λόγω της ανηλικότητάς τους τότε.
Στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, από το υπουργείο Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία του υπουργού Κωνσταντίνου Τσιάρα, περιελήφθησαν διατάξεις πολύ αυστηρής αντιμετώπισης των σεξουαλικών εγκλημάτων, καθώς πλέον για τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται στους δράστες των σεξουαλικών κακοποιήσεων μόνον μία ποινή, ισόβια, ενώ αυστηροποιούνται όλες οι ποινές για τη βαριά αυτή εγκληματικότητα προκειμένου να τύχουν οι κατηγορούμενοι στο μέλλον σκληρής ποινικής μεταχείρισης για λόγους κοινωνικής προστασίας και ηχηρής αποδοκιμασίας των εγκληματικών πράξεών τους.