Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταγγελία σε Αλέξη Γεωργούλη: Οι αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο

Καταγγελία σε Αλέξη Γεωργούλη: Οι αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο

Διχασμένοι είναι οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου μετά την καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Παρουσιαστές και ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί ή διατηρούν φιλική σχέση με τον Αλέξη Γεωργούλη δηλώνουν σοκαρισμένοι με την είδηση της καταγγελίας από την Ελένη Χρονοπούλου στον Ευρωβουλευτή, τον οποίο κατηγορεί για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου δεν θέλουν να πιστέψουν ότι υπάρχει πιθανότητα οι καταγγελίες αυτές να είναι αληθινές, ενώ υπάρχουν και πρόσωπα που καταδικάζουν κάθε είδους βίας, πριν καν ακόμη αποδειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα του Αλέξη Γεωργούλη.

Δανάη Μπάρκα

Την Τετάρτη 19/4, η παρουσιάστρια είπε στον αέρα της εκπομπής της. «Υπάρχει μία καταγγελία, υπάρχουν φήμες για πολλά πράγματα. Η δική μας θέση όπως έχουμε ξαναπεί, και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις και πριν βγουν οι αποφάσεις, αντί να προάγουμε τη βία και την κακοποίηση σε ανθρώπους που μπορεί να είναι ήδη κακοποιητές στον οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι να κατευνάζουμε τα πνεύματα και να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει. Δεν μπορούμε να δικάσουμε ή να αθωώσουμε. Το ξαναλέω. Είναι λεπτό το ζήτημα, και η δική μας θέση είναι ακόμα πιο λεπτή, αλλά και η δική μου λεπτότερη από όλων».

Δύο ημέρες μετά, η Δανάη Μπάρκα επεσήμανε μέσα από το «Πάμε Δανάη!»: «Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, όταν μιλάμε για μία υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο γύρω-γύρω από αυτή την υπόθεση. Αυτά είχε να πει ο διεθνής Τύπος, αλήθεια είναι τόσο στενάχωρο να κάνει τον γύρο του κόσμου –θα μου πεις, γιατί ξεχωρίζεις καταγωγή, ιδιότητα, ταυτότητα; Όχι- ότι μέσα σε τρεις μήνες άλλος ένας άνθρωπος από τη δική μας χώρα αντιμετωπίζει μία βαριά καταγγελία».

Μαριάννα Τουμασάτου

Η ηθοποιός μίλησε στο T-live, επισημαίνοντας ότι είναι πάντα με τα θύματα. «Εγώ ό,τι κι αν συμβαίνει, είμαι πάντα με τα θύματα. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι κι αν είναι» δήλωσε.

Μάγδα Τσαγγάνη

«Εγώ με αυτόν τον άνθρωπο έχω ζήσει 1,5 -2 χρόνια, το 2005-2006. Δεν τον είδα μία φορά να έρθει κακομούτσουνος. Μία φορά να μην χαμογελάει, μία φορά να είναι αδιάβαστος, μία φορά να μην μας πει μία καλή κουβέντα ή ένα ανέκδοτο. Δεν σας κρύβω ότι με αυτά που άκουσα ένιωσα σαν να τα άκουσα για τον γιο μου. Τον άνθρωπο αυτόν τον αγαπώ γιατί τον έζησα.

Είναι ένα παιδί γεμάτο καλοσύνη και ευγένεια. Όταν είχαμε γυρίσματα για τον “Εραστή δυτικών προαστίων” τον έβλεπαν και λιποθυμούσαν. Και τώρα εγώ ακούω ότι βίασε γυναίκα; Μένω κατάπληκτη περιμένω να δω, πιστεύω να έχει βρει έναν καλό δικηγόρο, νομίζω ότι μιλάνε για έναν άλλο άνθρωπο», είπε αρχικά η Μάγδα Τσαγγάνη.

Η Μάγδα Τσαγγάνη είπε επίσης: «Εάν έχει συμβεί αυτό να βάλω ένα τσουβάλι και να περιμένω να πεθάνω, δηλαδή όλα μπορούν να συμβούν. Να μην έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν πια; Βίασε γυναίκα ο Γεωργούλης; Ε θα πεθάνω».

Μαριάντα Πιερίδη

«Έχουμε καταδικάσει έναν άνθρωπο πριν καν γίνει το δικαστήριο. Ό,τι είναι να γίνει θα το κρίνει το δικαστήριο. Εγώ δεν είμαι δικαστής και θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος να τον δικάζουμε πριν γίνει το ο,τιδήποτε. Όπως πρέπει να προστατεύεται το θύμα, πρέπει να προστατεύεται και ο θύτης.

Δε γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα έτσι. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αυτή αλλά μπορεί και να είναι, που άδικα κατηγορείται ένας άνθρωπος αλλά ποτέ μετά δεν επανέρχεται εκεί που ήταν. Αν καταδικαστεί, εύχομαι στη γυναίκα να καταφέρει να επανέλθει. Αν όμως, αθωωθεί τι θα κάνουμε μετά;» είπε η Μαριάντα Πιερίδη στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Θεοφανία Παπαθωμά

Η γνωστή ηθοποιός έγραψε χαρακτηριστικά στα social media: «Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό…», έγραψε χαρακτηριστικά η Θεοφανία Παπαθωμά παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετα, η ηθοποιός επανήλθε, προειδοποιώντας με μηνύσεις σε όσους την κατέκριναν!

«Τον Αλέξη τον γνωρίζω χρόνια. Είναι ένα καλοσυνάτο και ευγενικό παιδί. Δεν τον έχω ικανό για μια τέτοια πράξη. Αν στο μεταξύ τρελάθηκε και κάνει αξιόποινες πράξεις, γι’ αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κι όχι εμείς. Δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω τα λόγια του υποτιθέμενου θύματος, δεν υποθάλπω εγκληματίες, το αντίθετο αντιδρώ σε οποιαδήποτε δολοφονία προσωπικότητος και ζωής βάσει πληροφοριών» έγραψε μεταξύ άλλων.

Γρηγόρης Πετράκος

«Διανύουμε το χειρότερο μεσαίωνα της ιστορίας. Άνθρωποι διαγράφονται, απομακρύνονται, στιγματίζονται και ρίχνονται στην πυρά μόνο με μια αναπόδεικτη κατηγορία. Το τεκμήριο αθωότητας αντικαθίσταται από το βιασμό των metooδων.

Tο διoξείδιo του @νθρακα βαφτίζεται “ρύπος” και η ελεύθερη μετακίνηση “ενεργειακo αποτύπωμα”. Η επιστήμη και η λογική αντικαθίσταται από τον παραλογισμό της πρ@σινης ατζέντας. Tο αντρικό και γυναικείο φύλο που αποτελεί την έκφραση του θετικού και αρνητικού πόλου της ανθρώπινης ψυχής κατακερματίζεται από δίπολο (όπως τα πάντα στη φύση) σε “φάσμα” 100 αυτο-προσδιορισμών.

Οι Συμπαντικοί Νόμοι αντικαθίστανται από παραληρηματικές θεωρίες. H ελευθερία, το δικαίωμα αλλά και το καθήκον του πολίτη να κρίνει και να ελέγχει την εξουσία βαφτίζεται συνωμοσιολογία. Η Δημοκρατία αντικαθίσταται από Τυραννία. Tο αυτεξούσιο και η αυτοδιάθεση βαφτίζεται “αντικοινωνική συμπεριφορά” και βιάζεται από την “κοινωνική ευθύνη”. Η ελεύθερη βούληση αντικαθίσταται από υποχρεωτικότητες.

Η αγάπη για την πατρίδα βαφτίζεται “νατιβισμός”, η άρνηση για αφομοίωση του πολιτισμού μας “ρατσισμός” και η αγάπη στο Θεό “σκοταδισμός”. Τα αρχέτυπα διαστρεβλώνονται και αντικαθίστανται από νοθευμένες δομές. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Ταρακουνηθείτε. Ανασυνταχθείτε. Μη συναινείτε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Πετράκος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Κατερίνα Καινούργιου

«Θέλω να πω κάτι το οποίο το λέω κάθε μέρα αλλά οφείλω να το επαναλάβω γιατί το πιστεύω και είμαι σίγουρη ότι συμφωνούν και πολλοί από τους τηλεθεατές. Μία γυναίκα θα κάνει την καταγγελία όποτε η ίδια νιώθει έτοιμη. Δεν μπορώ να ακούω «για ποιο λόγο μετά από τρεις μήνες είπε το όνομα του;». Όπως, επίσης, δεν μπορώ να ξανακούσω και το λέω αυτό γενικότερα «δεν είχε λόγο αυτός να βιάσει», «δεν είχε λόγο επειδή ήταν ωραίος», «δεν είχε λόγο επειδή ήταν έτσι». Είπαμε και πριν πως ο βιαστής, ο δολοφόνος πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Και όταν εμείς λέμε «γιατί δεν βγήκε τότε», βιάζουμε και εμείς την όποια καταγγέλλουσα και το όποιο θύμα. Διότι θέλει χρόνο να ωριμάσει. Δεν λέμε 50 χρόνια, αλλά και 50 χρόνια μπορεί να είναι λογικό γιατί δεν το άντεχε και κάποια στιγμή θέλησε να τα πει όλα» δήλωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

Ναταλία Αργυράκη

«Είναι πολλά τα χρόνια που τον γνωρίζω. Δηλαδή πάνω από δέκα χρόνια. Έχουμε κάνει πολλές συνεντεύξεις, έχω προσκληθεί από εκείνον στις Βρυξέλλες σε δημοσιογραφικό ταξίδι, έχουμε φάει μαζί, έχουμε μιλήσει και τα λοιπά. Θα ήταν ψέμα να μην πω ότι ισχύει αυτό. Γι’ αυτό όμως ακριβώς και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση για να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο. Με την έννοια ότι περιμένω πολύ και εγώ με αγωνία να δω πως θα εξελιχθεί το ρεπορτάζ» τόνισε η δημοσιογράφος στο Super Κατερίνα.

«Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, πάντα και στην εκπομπή αλλά και εγώ προσωπικά είμαι με τα θύματα. Αν αποδειχθεί το οτιδήποτε, πάντα θα στηρίζω τα θύματα γιατί δεν επιτρέπεται να υπάρχουν καθόλου κακοποιητικές συμπεριφορές. Είτε είναι φίλοι μας είτε είναι οτιδήποτε. Οι γνώμες μας για τους ανθρώπους μπορούν να αλλάξουν, η στάση μας μπορεί να αλλάξει απέναντι τους» συμπλήρωσε η Ναταλία Αργυράκη.

Ελένη Φιλίνη

«Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν καταπίνω αμάσητη τροφή. Είμαι άπιστος Θωμάς και αυτή είναι η φύση μου. Εγώ το ψάχνω, περιμένω και θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο άκουσμα αυτό αν γινόταν πέντε μήνες πριν ή πέντε μήνες μετά. Το ότι γίνεται τώρα με κάνει απλώς να έχω πολλά ερωτηματικά. 20 μέρες πριν γίνουν οι εκλογές, με κάνει να έχω εγώ ερωτηματικά.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που χάφτω ότι ακούσω, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Εάν χτυπήθηκαν κάποια πρόσωπα σαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σαν βιασμοί, σαν… μόνο από τον δικό μας χώρο βγήκαν ονόματα. Σε όλους τους άλλους χώρους είναι άγιοι;» τόνισε η ηθοποιός στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Λιάνα Κανέλλη

«Θεοποιούμε τον θύτη γιατί τον έχουμε κάνει αφορμή για να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις βιασμών και να επανέλθουν στην επιφάνεια, ακόμα και αν είναι ή δεν είναι καταδικασμένοι. Κάνουμε τέτοια διαφήμιση στους βιαστές αυτή τη στιγμή που τι να σας πω… τους έχουμε κάνει και ήρωες της επικαιρότητας», είπε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη.

«Δεύτερον, δεν σέβεται κανείς και δεν λυπάται κανένας αυτή τη γυναίκα, την όποια γυναίκα, σήμερα είναι αυτή, αύριο θα είναι κάποια άλλη, εύχομαι να μην υπάρξει άλλη, αποκλείεται θα υπάρξει και τις προηγούμενες που υφίστανται αυτήν την στιγμή… Την έχουμε κάνει κομματάκια, κουρελού, τη βάζουμε δίπλα από τον Λιγνάδη, τον Φούφουτο, το Μούμουτο, τον έναν και τον άλλον. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, ο βιασμός είναι η χειρότερη μορφή βίας, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμη και στον πολιτικό λόγο να αντιμετωπίζονται κι εκεί θα ψάξετε την μορφή βίας ως ασθενής τάξη» είπε ξεσπώντας η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Νίκος Ψαρράς

«Δεν έχω ιδέα τι έχει συμβεί. Ξέρω ότι κάτι έχει συμβεί αλλά δεν είμαι ενήμερος. Δε μπορώ να πάρω καμία θέση, ούτε ξέρω τι συμβαίνει. Λυπάμαι πάντως γιατί είναι ένας συνάδελφος» είπε ο ηθοποιός στο Happy Day.

Μαρίνα Ασλάνογλου

«Δεν είμαι πλήρως ενημερωμένη για το θέμα. Ξέρω τον Αλέξη και προσωπικά. Έχουμε συνεργαστεί. Σαφέστατα, όταν ακούγεται μια κακοποίηση για μια γυναίκα ή για έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, είμαστε με αυτή τη πλευρά αλλά, από τη στιγμή που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα εξετάσουν αυτή την κατάσταση και αυτή την υπόθεση.

Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση σε κάτι. Για μένα ο Αλέξης είναι ένας άνθρωπος που τον έχω γνωρίσει με έναν τρόπο και τώρα παρουσιάζεται με έναν άλλον. Δε ξέρω τι να πω πάνω σε αυτό, δε μπορώ να εκφέρω μια γνώμη. Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι σαν να σου λέει ένας άνθρωπος που τον ξέρεις στην καθημερινότητα και πως λειτουργεί, ότι λειτουργεί και κάπως αλλιώς. Όλο αυτό δημιουργεί μια σύγχυση αλλά, θα φανεί στην πορεία» είπε η Μαρίνα Ασλάνογλου στο Happy Day.

Παναγιώτα Βλαντή

«Εξεπλάγην. Με τον Αλέξη δουλέψαμε μαζί, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα, έχω πάρει θέση σε αυτό, ήμουν κι εγώ μία από εκείνες που είχα βγει για το metoo, έχω παροτρύνει γυναίκες και άνδρες να μιλήσουν, είναι πολύ άβολη η θέση μου αυτή τη στιγμή.

Ναι μεν δουλεύεις με κάποιον και είναι εντάξει, όταν μίλησα κι εγώ, άκουγα να λένε “αυτός που λέει η Παναγιώτα, ή η Τζένη Μπότση, ή Ζέτα Δούκα, είναι καλός άνθρωπος, είναι ταλαντούχος”. Ναι και; Όποιος είναι ταλαντούχος, πρέπει να ‘ναι και καλός άνθρωπος. Το ξεχνάμε; Έτσι αδικούμε τους πραγματικά ταλαντούχους και τους πραγματικά καλούς ανθρώπους. Είναι ευαίσθητο το θέμα» είπε η Παναγιώτα Βλαντή στο «Πρωινό».

Η γνωστή ηθοποιός πρόσθεσε: «Ο ίδιος ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε. Από την άλλη δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και μία γυναίκα. Είπαν ότι βγήκε μετά από 4 μήνες και γιατί τώρα, το άκουσα κι αυτό. Εμένα μου πήρε 15 χρόνια να μιλήσω, και η οικογένειά μου δεν το ήξερε. Εγώ για να βγω να μιλήσω, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έπρεπε να το μάθει ο άνδρας μου, η οικογένειά μου, ο πατέρας μου. Μη βγαίνουμε να λέμε τέτοια πράγματα και ειδικά όταν τα ακούμε από γυναίκες».

Ελένη Χατζίδου

«Όλων η θέση είναι δύσκολη γιατί μιλάμε για ένα πρόσωπο γνωστό. Άλλοι είναι καλοί του φίλοι, όπως η Δανάη Μπάρκα και είναι μέσα στο περιβάλλον της. Όλοι δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε, έτσι; Και εννοείται, όπως είπε ο Δημήτρης Μακαλιάς «δεν παίρνω θέση», δεν παίρνουμε θέση γιατί όσο μπορεί να έχουν γίνει όλα αυτά για τα οποία καταγγέλλεται άλλο τόσο μπορεί να μην έχουν γίνει κιόλας.

«Φυσικά και δεν μπορείς να γνωρίζεις και λέει η Δανάη Μπάρκα πως «οι δημοσιογράφοι ρωτάνε ηθοποιούς και συναδέλφους αν το περιμένατε και αν το ξέρατε». Εννοείται πως όταν γίνεται ένα τέτοιο γεγονός θα ρωτάμε και θα θέλουμε να ψάξουμε. Όχι ότι περιμένω, για να πω την αλήθεια, θα απαντήσει «ναι, είχα και εγώ μια υπόνοια». Αν υπήρχε κάτι, κάποιος θα το πει εκεί που πρέπει να το πει» δήλωσε η Ελένη Χατζίδου.

tlife.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα