Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαρδιοχειρουργός καταγγέλλεται για τους θανάτους 15 παιδιών - «Είναι θέμα εκδίκησης»

Καρδιοχειρουργός καταγγέλλεται για τους θανάτους 15 παιδιών – «Είναι θέμα εκδίκησης»

Αρνείται τα όσα του αποδίδονται ο γνωστός καρδιοχειρουγός που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρούργησε ο ίδιος.

«Πρώτον δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνησιμότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους» λέει στο LIVE NEWS ο καρδιοχειρουργός.

Σε ερώτηση για το αν έστω σε ανθρώπινο επίπεδο κάποιος γονιός «διαμαρτυρήθηκε» ή τον κατηγόρησε, ο γιατρός απαντά αρνητικά και αποδίδει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε λόγους εκδίκησης:

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα την σύνταξή μου από την Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές -υπάρχει διαφάνεια- μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε. Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019- 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές- καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης. Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα» δηλώνει ο καρδιοχειρουργός.

«15 παιδιά μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια» – Οι καταγγελίες των γονέων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας που τα τελευταία 24ωρα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Οι γονείς των θυμάτων συσπειρώθηκαν, και με επιστολή τους στο υπουργείο Υγείας καταγγέλλουν πως ο παιδοκαρδιοχειρουργός, ο ίδιος που ανέλαβε και τα 15 περιστατικά, ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών τους.

«Κάναμε τις έρευνές μας. Κάτι δεν πηγαίνει καλά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος “Μεσσίας”. Στα περίπου 70 χειρουργεία, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ μετά από την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να μην μπορούμε πλέον να σιωπούμε».

Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, που πρώτος ανέδειξε το θέμα, αποκάλυψε πως ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός ζητούσε να γίνουν δωρεές στη ΜΚΟ του, παρά το γεγονός πως εκείνος διαφήμιζε πως τα χειρουργεία τα έκανε δωρεάν.

«Παρότι εμφανίζεται ότι χειρουργεί αφιλοκερδώς, στόχος του είναι, μέσω της ΜΚΟ, να εισπράττει μεγάλα ποσά. Ο λογαριασμός που παραθέτει για δωρεές είναι δικός του κι εκεί εισπράττει».

«Κατάλαβα με ακρίβεια γιατί οι Έλληνες γιατροί εγκαταλείπουν τη χώρα»

Από την πλευρά του ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός αρνείται τις καταγγελίες.

Μάλιστα, σε σελίδα στο Facebook που δημιουργήθηκε με τίτλο «στηρίζουμε τον γιατρό», ο ίδιος αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή του: «Σε αυτήν την τελευταία δεκαετία, η παρουσία μου στη χώρα δεν ήταν πάντα καλοδεχούμενη από ορισμένους πολιτικούς, συναδέλφους και συμμάχους τους που εξακολουθούν να εμποδίζουν την αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή χώρα. Σε αυτήν τη δεκαετία μέσα, κατάλαβα με ακρίβεια γιατί οι Έλληνες γιατροί εγκαταλείπουν τη χώρα που τους έχει σπουδάσει».

Το 2015 όταν κι επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από χρόνια καριέρας μεταξύ Γενεύης και Κωνσταντινούπολης, ο 63χρονος άρχισε να εργάζεται σε ιδιωτική κλινική, ενώ το 2018 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Δημόσιο ώστε να χειρουργεί παιδιά με καρδιοπάθειες αφιλοκερδώς, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παίδων της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα ο παιδοχειρουργός έχει αποχωρήσει και από τα δύο νοσοκομεία που εργαζόταν, ενώ πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστή η επιστολή των γονέων που τον κατηγορούν για πλημμελείς ενέργειες.

«Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα θυσιαζόμενα στον βωμό ιατρικών λαθών»
«Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα θυσιαζόμενα στον βωμό ιατρικών λαθών και παραλείψεων. Δεν θα κάνουμε πίσω και θα φτάσουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο εις μνήμη των παιδιών μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους».

Ο 63χρονος γιατρός είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο για το φιλανθρωπικό του έργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημη ιστοσελίδα της ΜΚΟ του, αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα, έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά σε χώρες τρίτου κόσμου, ενώ από το 2015 που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχει χειρουργήσει χωρίς αμοιβή περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα