Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαρχαρίας ξεβράστηκε σε ελληνική παραλία - Δείτε την εικόνα που είδε...

Καρχαρίας ξεβράστηκε σε ελληνική παραλία – Δείτε την εικόνα που είδε στην αμμουδιά περαστικός

- Advertisement -

Ο καρχαρίας που όπως δείχνουν οι εικόνες ήταν γαλέος ξεβράστηκε στην αμμουδιά

παραλίας στη Σαντορίνη. Η έντονη δυσοσμία οδήγησε τα βήματα περαστικού στο σημείο…

Ο καρχαρίας που πιθανότατα ήταν γαλέος εντοπίστηκε στην περιοχή της Βλυχάδας στη Σαντορίνη σε κατάσταση σήψης, με την έντονη δυσοσμία να αναδύεται στην περιοχή. Περαστικός αποφάσισε να πλησιάσει και είδε την εικόνα που βλέπετε παρακάτω.

Ο γαλέος είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια των Τριακιδών. Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό, ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στην κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα, με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ’ το δεύτερο πτερύγιο της ουράς του.

Ζει στον βυθό, κοντά στις στεριές, και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά και όχι αυγά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό. Δείτε παρακάτω την εικόνα του santorinivoice.gr, από την Σαντορίνη.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα