Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΚαλάθι της Σαρακοστής: Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις

Καλάθι της Σαρακοστής: Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις

«Ίσως αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσει το καλάθι της Σαρακοστής με κάποια πρόσθετα είδη τα οποία κατ’ ουσίαν θα μπουν στο βασικό καλάθι» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι όπως έγινε με το καλάθι των Χριστουγέννων, τώρα θα προστεθούν νηστίσιμα τρόφιμα, προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, «ώστε να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να αγοράσουν τα βασικά που απαιτούνται για τη Σαρακοστή».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι κάθε Τετάρτη ανανεώνεται το καλάθι, επομένως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του καλαθιού της Σαρακοστής θα μπορούσε να είναι η 15η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.

Σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού, που κανονικά λήγει στις 31 Μαρτίου, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως εφόσον η ακρίβεια παραμένει, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη και όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής, οδεύοντας προς τη λήξη του μέτρου, θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να δοθούν οι σχετικές παρατάσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι σε 6-7 ημέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του Market Pass, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και ο τρόπος υποβολής της αίτησης θα είναι ανάλογος με το Fuel Pass.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα

Αέρας – δηλητήριο στη Θεσσαλονίκη