Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚακούργημα πλέον το τροχαίο από παραβίαση του κόκκινου φαναριού

Κακούργημα πλέον το τροχαίο από παραβίαση του κόκκινου φαναριού

Ο ειδικός σε θέματα αυτοκινήτου, Τάκης Πουρναράκης, στάθηκε στις νέες αλλαγές που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Νόμου για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην παραβίαση του κόκκινου φαναριού.

Πιο συγκεκριμένα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, σύμφωνα με τον ειδικό, προέβλεπε πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες. Με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ωστόσο, η κατηγορία γίνεται κακούργημα και σχετίζεται, όταν κάποιος παραβιάζει το κόκκινο και σκοτώνει ή προκαλεί κινητικά προβλήματα στο θύμα του τροχαίου. «Με το να περάσεις με κόκκινο έχει πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες. Τώρα, με το να περάσεις με κόκκινο και σκοτώσεις ή αφήσεις κάποιον ανάπηρο, ορθώς θα γίνει κακούργημα» είπε ο Τάκης Πουρναράκης.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Την επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης και την πραγματική έκτιση ποινών επιθυμεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας κια τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Φλωρίδης, εξήγησε πως «προσπαθούμε να οργανώσουμε την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης και να θέσουμε όσο γίνεται, μέσα από μια μακρά διαδικασία, ένα τέλος στο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει διάχυτο στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια καίρια παρέμβαση που θα οδηγήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση της λεγόμενης μικρομεσαίας και βαριάς εγκληματικότητας».

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο αυστηροποιεί το πλαίσιο όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά και περιπτώσεις βίας σε βάρος ανηλίκων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα