Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚακοκαιρία Elias: Επί ποδός και οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους πληγέντες της...

Κακοκαιρία Elias: Επί ποδός και οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και επιχειρούν για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Λαμίας και της Εύβοιας σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται 881 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ στη Θεσσαλία, 50 άτομα της Ζ΄ΜΑΚ στις Ροβιές Εύβοιας, 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Θεσσαλία, 24 άτομα στη περιοχή της Λαμίας και 17 άτομα στις Ροβιές Εύβοιας. Έως σήμερα έχουν διατεθεί δέκα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και συγκεκριμένα 7 στη Θεσσαλία, ένα στην Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας.

Επίσης, έχουν διατεθεί 43 οχήματα γενικής χρήσης (37 στη Θεσσαλία, πέντε στη Λαμία και 2 στις Ροβιές), τρία ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 68 μηχανήματα έργου, δυο γέφυρες Bailey, δυο γεννήτριες, 71 λέμβοι (46 στη Θεσσαλία, 15 στη Λαμία και δέκα λέμβοι της Ζ’ ΜΑΚ στην Εύβοια), έξι λεωφορεία, ένα όχημα περισυλλογής (Leo Standard), ένα μηχανήματα εξυγίανσης ύδατος και 4 φωτιστικοί πύργοι.

Από ιπτάμενα μέσα έχουν διατεθεί έντεκα ελικόπτερα (7 Huey, ένα Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης και ένα Super Puma, ένα S-70 και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης).

Στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται ένα αρματαγωγό, ενώ σε ετοιμότητα διάθεσης βρίσκονται τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδου, στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή, βρίσκεται το σύνολο των τμημάτων «Ξενοκράτης» αλλά και 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 14 λέμβους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται:

– 61 Οχήματα γενικής χρήσης

-29 Μηχανήματα Έργου

– 11 γεννήτριες

– 14 Λεωφορεία

– 2 Οχήματα Περισυλλογής

– 6 Πυροσβεστικά

– 4 Υδροφόρα Οχήματα

– 4 Οχήματα Μεταφοράς Λυμάτων

– 2 Συγκροτήματα ‘Αντλησης

– 10 Οχήματα Υγειονομικού

– 1 ελικόπτερο Chinook

– 1 ελικόπτερο Super Puma

– 1 φρεγάτα στην Κάρυστο

– 1 Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα