Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚακοκαιρία Daniel: Διάσωση πατέρα και γιου – Είχαν ανέβει στην σκεπή του...

Κακοκαιρία Daniel: Διάσωση πατέρα και γιου – Είχαν ανέβει στην σκεπή του σπιτιού τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις διασώσεις πολιτών που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Καρδίτσα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει την περιοχή προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Έξι άνθρωποι αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, ενώ δεκάδες άλλοι είναι εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από τα εναέρια μέσα, που δεν μπορούσαν νωρίτερα να συνδράμουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις από ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα ακολουθήσουν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από δραματική διάσωση, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας πατέρας και ο γιος του ανέβηκαν στην σκεπή του σπιτιού τους, που είχε πλημμυρίσει, προκειμένου να σωθούν από τα ποτάμια νερού.

Οι διασώστες κατέβηκαν με σχοινιά από ένα Super Puma που πέταξε από πάνω τους και έναν έναν τους μετέφεραν πάνω στο ελικόπτερο. Οι στιγμές που εξελίσσονται, είναι συγκινητικές, καθώς ο πατέρας και ο γιος του είναι πλέον ασφαλείς, έπειτα από ώρες αγωνίας.

 

enikos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα