Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΙωάννινα: Σε περίπου έξι μήνες οι «απαντήσεις» για τον θάνατο της 20χρονης

Ιωάννινα: Σε περίπου έξι μήνες οι «απαντήσεις» για τον θάνατο της 20χρονης

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό της άτυχης 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία έχασε τη ζωή της στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από εννέα ημέρες νοσηλείας, λόγω αμυγδαλίτιδας.

 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρώτο συμπέρασμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, ήταν πως «η πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Δεν είχε την εικόνα θεραπευμένης αμυγδαλίτιδας».

«Θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού», ανέφερε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γαλεντέρης προσθέτει ότι δεν έχει λάβει, ακόμη, τον πλήρη ιατρικό φάκελο της άτυχης κοπέλας, «ο οποίος θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και σε ποια δοσολογία, καθώς και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της».

«Από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της νεκροψίας θα προκύψει αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ιατρογενής αιτιολογία της επιβάρυνσης της υγείας της 20χρονης», εξηγεί ο κ. Γαλεντέρης.

Τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα