Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ελληνική κουζίνα στη 2η θέση του κόσμου: Ποια παραδοσιακά φαγητά ξεχώρισαν

Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση του κόσμου: Ποια παραδοσιακά φαγητά ξεχώρισαν

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο, μετά και την ιταλική, κατέλαβε η ελληνική κουζίνα με 4,69 αστέρια στα «βραβεία» που εξέδωσε το «TasteAtlas» ένας βιωματικός, ταξιδιωτικός και διαδικτυακός οδηγός γεύσεων.

Στη 2η θέση του κόσμου, μετά και την αντίστοιχη ιταλική, με 4,69 αστέρια βρέθηκε η ελληνική κουζίνα με βάση τα ετήσια βραβεία που κατανέμει το «TasteAtlas» η, όπως αναφέρεται, «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων».

Όπως σημειώνουν στη σχετική ιστοσελίδα τους «έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί».

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ιταλική κουζίνα επικράτησε της αντίστοιχης ελληνικής, συγκεντρώνοντας 4,72 αστέρια.

Στη σχετική λίστα, η ιστοσελίδα του οδηγού γεύσεων έχει ξεχωρίσει εκατοντάδες ελληνικά φαγητά και υλικά, αλλά μόνο λίγα τοποθετεί στις πρώτες θέσεις βάσει αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος.

Μεταξύ των 399 τροφίμων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, μπορεί κανείς να διακρίνει και παγκόσμια εδέσματα, όπως είναι το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και, μεταξύ άλλων, τη μαστίχα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα