Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαH φράση που πρέπει να χρησιμοποιείτε αν θέλετε η σχέση σας να...

H φράση που πρέπει να χρησιμοποιείτε αν θέλετε η σχέση σας να έχει διάρκειαΗ πρώτη περίοδος μιας σχέσης είναι εκείνη της γνωριμίας. Το ζευγάρι προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του και σιγά σιγά τα μέλη του εξοικειώνονται και καταλήγουν να κάνουν σχέδια για το πού βαδίζει η σχέση τους.

Αν και εσείς αντιλαμβάνεστε πως η σχέση σας βρίσκεται σε μια φάση την οποία θέλετε να διατηρήσετε για πολύ καιρό, τότε θα πρέπει πέρα από τη συμπεριφορά σας να προσέχετε και τα λόγια σας.

Η γόνιμη επικοινωνία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία σχέση, γι’ αυτό και είναι καίριας σημασίας να την καλλιεργούμε σωστά. Και ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλές φράσεις που δείχνουν την αγάπη μας για τον άλλο, μία μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τη σχέση μας να διαρκέσει για πολύ καιρό, ακόμα και για πάντα.

Όπως έγραψε στο βιβλίο της “You’re Not Listening: What You’re Missing and Why It Matters” (Δεν ακούς: Τι χάνεις και γιατί είναι σημαντικό”), η δημοσιογράφος των New York Times, Kate Murphy, σε κάθε καβγά πρέπει να κάνουμε ένα πράγμα αν θέλουμε αυτός να εξελιχθεί σωστά και να έχει αποτέλεσμα, δηλαδή να μάθουμε κάτι από αυτόν, ώστε να βελτιώσουμε τη σχέση μας.

Ποιο είναι αυτό; Να ακούμε. Με ηρεμία, σεβασμό και υπομονή.

«Δεν φτάνει μόνο να γνέφουμε και να κοιτάζουμε με κενό βλέμμα. Πρέπει να ‘εκτιμάμε’ την ακρόαση. Να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτά που ακούμε. Πώς θα μας κάνουν καλύτερους. Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το τι συμβαίνει. Πρόκειται περισσότερο για μια ενεργή σκέψη, παρά για απλή ακρόαση», γράφει η δημοσιογράφος.

Μαζί με την παραπάνω κίνηση μετά το τέλος του καβγά ή απλής συζήτησης θα μπορούσαμε πολύ απλά να πούμε στον άλλο «Έχεις δίκιο» (όταν αυτό συμβαίνει). Παραδεχόμενες το λάθος μας και αναγνωρίζοντας πως ο άλλος έχει δίκιο του κάνουμε ξεκάθαρο πως αυτά που λέει (και κάνει) δεν περνούν απαρατήρητα. Πως τα λόγια του έχουν αντίκτυπο και πως είμαστε ικανές να αναγνωρίσουμε το τι δεν έγινε σωστά. Το ίδιο φυσικά πρέπει να γίνεται και από την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι αντιλαμβάνεται πως είναι μια ομάδα που προσπαθεί για έναν κοινό σκοπό, τη σχέση του.

Πηγή: marieclaire.gr

 


Διαβάστε Ακόμα