Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓυναικοκτονία – Μενίδι: Η Ενκελέιντα προσπάθησε να σωθεί – Ο τελευταίος διάλογος...

Γυναικοκτονία – Μενίδι: Η Ενκελέιντα προσπάθησε να σωθεί – Ο τελευταίος διάλογος του ζευγαριού πριν τη μαχαιρώσει

- Advertisement -

Κυνικός, αμετανόητος, ψυχρός. Είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον κατηγορούμενο πρώην σύζυγο της Ενκελέιντα που το πρωί της 16ης Μαΐου την  σκότωσε με 15 μαχαιριές έξω από το σπίτι της, στη μέση ενός πεζοδρομίου στο Μενίδι. Μία νέα γυναικοκτονία που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα.

Ο δράστης το πρωί της περασμένης Παρασκευής στάθηκε με χειροπέδες έξω από το γραφείο της ανακρίτριας ατάραχος… σαν να μην είχε δολοφονήσει την μητέρα των δύο παιδιών του. Μιλούσε με τις συνηγόρους του σαν μην έχει συμβεί το αποτρόπαιο έγκλημα

«Ήθελα να το τελειώνω όλο αυτό…» είπε  με κυνισμό στους αστυνομικούς όταν του πέρασαν χειροπέδες. Η εφημερίδα «Πατρίς» αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης που ξεκινά από το 2013 όταν η Ενκελέιντα για πρώτη φορά αποφασίζει να τον καταγγείλει για ενδοιοικογενειακή βία.

«Είναι επικίνδυνος ..»

Η Ενκελέιντα στην τελευταία της καταγγελία στις 7 Μαίου 2024, αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα όσα εφιαλτικά περνούσε στο πλάι του :

«Με τον πρώην σύζυγό μου δεν είμασταν ποτέ καλά. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει .Τα έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά άλλα όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα τον έχω δει ότι με παρακολουθεί κάθεται με το αμάξι του  έξω από το σπίτι μου και δεν  γνωρίζω το λόγο .Χθες στις 23:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει Π….θα δεις  τι θα πάθεις, μ…. θα σας κάψω.»

Εκείνη την ημέρα, η κόρη τους ηλικίας 21 ετών, είναι εκείνη που θα ειδοποιήσει την αστυνομία και θα ακολουθήσει η σύλληψη του πατέρα της.

«Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις ,από μωρό δεν μου έδινε σημασία Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο» λέει στους αστυνομικούς.

Οι δύο γυναίκες θα αποκαλύψουν στους αστυνομικούς και το πρόβλημά του με το αλκοόλ. Ήταν η αιτία που το ζευγάρι μπαίνει σε διάσταση το 2013. Εκείνος φεύγει στην Αλβανία για πέντε χρόνια. Επιστρέφει με έναν όρο: Να μην ξαναπιεί. Όμως το 2021 αρχίζουν και πάλι τα προβλήματα με τη γυναίκα να του ζητά το 2023 να φύγει από το σπίτι. Έβλεπε τον κίνδυνο για εκείνη και για τα παιδιά της.

Τα τελευταία λόγια της 40χρονης

Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, μία φωτογραφία στο facebook, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην απόφαση να την συναντήσει το πρωί της 16ης Μαΐου. Η φωτογραφία – όπως ισχυρίζεται – την απεικόνιζε με έναν άλλο άντρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης  και τα όσα είπε ο κατηγορούμενος  είχε αποφασίσει το βράδυ της 15ης Μαίου να πάει να βρει το θύμα. «Για να το τελειώσω όλο αυτό» ανέφερε.. Γνώριζε ακριβώς το δρομολόγιό της. Μόλις την αντίκρυσε τη ρώτησε: «Τι έγινε ;» και  η γυναίκα τον ρώτησε «Τι εννοείς;» Ήταν τα τελευταία της λόγια. Της επιτέθηκε με το μαχαίρι, χωρίς όπως λέει, να μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές την χτύπησε.

Η ιατροδικαστική έκθεση που αποκαλύπτει η «εφημερίδα Πατρίς» προκαλεί σοκ:

«Έφερε 15 τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο «Έφερε τραύματα σε όλο της το σώμα .ακόμα και στα χέρια της ,σημάδι ότι η γυναίκα προσπάθησε να τον απωθήσει. Η σκηνή του εγκλήματος αποτυπώθηκε σε κάμερα ασφαλείας ενώ η κόρη του ζευγαριού ήταν εκείνη που  είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της ήταν εκείνος που αποτυπωνόταν σε κάμερα ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί γνώριζαν πια ποιος ήταν ο δράστης.

Αυτό που προκάλεσε επίσης σοκ, ήταν η συμπεριφορά του μετά το έγκλημα. Πήγε στο ξενοδοχείο, κοιμήθηκε για δύο ώρες, πλήρωσε, αγόρασε μπύρες και πήγε σε μία οικοδομή. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί… Μεθυσμένο… και αμετανόητο.

Κατήγγειλαν αλλά δεν προστατεύθηκαν

Τόσο η Ενκελέιντα όσο και η Κυριακή Γρίβα, βλέποντας ότι κινδυνεύουν πήραν την απόφαση να καταγγείλουν τους ανθρώπους που έκαναν τη ζωή τους εφιάλτη. Στην Κυριακή η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της και στην Ενκελέιντα η Δικαιοσύνη άφησε τον δυνάστη της ελεύθερο μέχρι τη δίκη του.

Μέσα από αυτές τις δύο υποθέσεις αποκαλύφθηκαν μεγάλα κενά στην πράξη πια όταν η επίσημη προτροπή σε όλες αυτές τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης είναι: μιλήστε. Το θέμα είναι να προστατεύονται τα  θύματα και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να μπορούν να συνεχίζουν τις ζωές τους χωρίς το φόβο.

Η καταγγελία αν αντιμετωπιστεί σωστά τότε θα έχει αποτέλεσμα. Με τον δράστη να τιμωρείται και τη γυναίκα να αναπνέει ελεύθερη μακριά από τον άνθρωπο που την κακοποιεί. Ο νέος ποινικός κώδικας για την ενδοοικογενειακή βία- για αυστηρότερες ποινές – εφαρμόζεται ήδη από την 1η Μαΐου. Σημασία έχει οι κακοποιητές να τιμωρούνται και οι γυναίκες να καταγγέλλουν νιώθοντας ασφάλεια και προστασία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα