Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαGuardian για ΟΑΚΑ: «Η Ελλάδα εξετάζει τον ενδεχόμενο να ξηλωθεί το στέγαστρο...

Guardian για ΟΑΚΑ: «Η Ελλάδα εξετάζει τον ενδεχόμενο να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα»

Με τίτλο «Ολυμπιακά βασανιστήρια: Η Ελλάδα εξετάζει τον ενδεχόμενο να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα» αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (05/10) άρθρο στην ιστοσελίδα της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας, Guardian.

«Το 2004 το ΟΑΚΑ αποτελούσε σύμβολο αξιοπιστίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, θέματα ασφαλείας όμως ώθησαν τις αρχές της χώρας να σκέφτονται κάτι αδιανόητο», γράφει η Helen Smith στο άρθρο της.

«Ήταν μία οροφή που συμβόλιζε την Ολυμπιακή δόξα: ένας γιγαντιαίος θόλος από χάλυβα και λευκές βέργες που αγκάλιαζαν το στάδιο και θα αποτελούσε το κέντρο των Αγώνων της Αθήνας το 2004. Μία κατασκευή εμβληματική», αναφέρει η χαρακτηριστικά.

«Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση»

«Οι Έλληνες», προσθέτει, «κοιτούσαν με υπερηφάνεια το αρχιτεκτονικό ορόσημο του Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος τότε διέψευσε τους σκεπτικιστές που αμφισβητούσαν την ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Μία κατασκευή που τους ενίσχυσε το αίσθημα της αυτοπεποίθησης για μία επιτυχημένη διοργάνωση», σημειώνει η Helen Smith.

«Είκοσι χρόνια μετά, όμως, ο ελληνικός λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα διαφορετικό αφήγημα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων θα έκλεινε επ’ αόριστον εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλεια του θόλου του Καλατράβα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του Guardian.

guardian oaka

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα