Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαGov.gr Wallet: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7

Gov.gr Wallet: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7

Από το μεσημέρι της Τρίτης οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 7 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα Gov.gr Wallet προκειμένου να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.


Κατά την τελευταία ενημέρωση είχαν εκδοθεί 273.000 ψηφιακές ταυτότητες και 207.000 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης, φτάνοντας συνολικά τα 480.000 ψηφιακά έγγραφα.

Η λειτουργία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη ενώ «ανοίγει» ένα ΑΦΜ ανά ημέρα που μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να κάνει εγγραφή.

Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ.

Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας από συσκευές με λειτουργικό iOS και Android.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα