Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαGov.gr: Οι 6 στους 10 μπαίνουν πλέον από κινητό

Gov.gr: Οι 6 στους 10 μπαίνουν πλέον από κινητό

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη που ενώνει τους πολίτες με το Δημόσιο -και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής -όπου και αποκαλύφθηκε ότι ετοιμάζεται ευρωπαϊκό wallet, με το οποίο θα νοικιάζουμε αυτοκίνητα και θα ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό στην ΕΕ με ένα «κλικ», ο Διονύσης Κοντογιώργης, προϊστάμενος στην υπηρεσία συντονισμού του gov.gr, σημείωσε αρχικά ότι πλέον το 60% χρήσης του gov.gr πραγματοποιείται από κινητά τηλέφωνα.

Πώς πήρε τη σημερινή του μορφή το gov.gr

«Αν μου έλεγες πριν από 4 χρόνια τι θα γίνει το gov.gr δεν θα το φανταζόμουν ποτέ. Πριν τις εκλογές του 2019, συμμετείχα σε μια ομάδα που θα σχεδίαζε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας από αυτή την ομάδα προέκυψαν δράσεις όπως η υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση, know your customer κ.ά. Σε εκείνο το αρχείο υπήρχε και ένα κομμάτι που ονομαζόταν ενιαίο σημείο πρόσβασης πολιτών στις υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης και ένα άλλο για την ενιαία ταυτοποίηση πολίτη. Μετά από μια συνάντηση με τον μετέπειτα υπουργό (σ.σ. τον κ. Πιερρακάκη), και με αφορμή το gov.uk, αυτή η δράση απέκτησε όνομα, έγινε το gov.gr» είπε ο κ. Κοντογιώργης.

H πανδημία, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επιτάχυνε τις εξελίξεις και η ομάδες που σχεδίαζαν το gov.gr κλήθηκαν να παραδώσουν ένα έργο που κανονικά θα έπαιρνε μήνες μέσα σε μια εβδομάδα. Ο λόγος ήταν ότι υπηρεσίες του Δημοσίου έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σήμερα, τρία χρόνια, μετά, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργη, «πάνω από 8 εκατ. Έλληνες πολίτες έχουν εκδώσει έγγραφο ή έχουν υποβάλει μια ψηφιακή δήλωση. Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε εδώ. Αν θεωρήσουμε ότι το 1,5 εκατ. είναι παιδιά, μιλάμε σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού σε δυο χρόνια. Μεγάλο κεκτημένο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα