Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες

Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες

- Advertisement -

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά όπως και ο γενικός γιατρός, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών καθώς έγιναν δεκτά τα σχετικά αιτήματα για άρση της προσωρινής κράτησης που είχαν υποβάλει.

Σύμφωνα με το zarpanews, στις 8 Αυγούστου αποφυλακίζεται και ο ψυχίατρος, με την συμπλήρωση 18 μηνών που είναι εξάλλου το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Μάνα και κόρη, αφέθηκαν ελεύθερες με τον όρο να μην πλησιάζουν την δομή ενώ ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να απέχει από κάθε ιατρική πράξη.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για 32 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις ενώ πριν λίγες μέρες, το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης απάλλαξε τους κατηγορούμενους από τη «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» διατηρώντας τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί το επόμενο φθινόπωρο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και όχι σε Εφετείο Κακουργημάτων.

Ανησυχούν οι μάρτυρες της υπόθεσης

Στο μεταξύ, η αποφυλάκιση των βασικών κατηγορουμένων σε συνδυασμό με την αφαίρεση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr προκαλεί ανησυχία στους μάρτυρες (συγγενείς θυμάτων αλλά και πρώην εργαζόμενους) οι οποίοι δεν εμπίπτουν πλέον στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για τους μάρτυρες σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα η δομή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Έρευνα και για υφαρπαγή ακινήτων

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση γίνεται έρευνα για ακόμα τρεις υποθέσεις.

-Τις πιθανές απάτες και την πιθανή υφαρπαγή ακινήτων από ηλικιωμένους που μπήκαν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στην δομή.

-Την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων με πιθανή τέλεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
-Το πλημμέλημα με τους 25 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, πλαστά πιστοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων έχει προχωρήσει σε αναστολή της ποινικής διαδικασίας για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την υπόθεση εως ότου τελεσιδικήσει το κακουργηματικό σκέλος της υπόθεσης που θα εξετάσει τις συνθήκες θανάτου των ηλικιωμένων μέσα στη δομή.

Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι επειδή υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών, είναι ουσιαστικά αναγκαστική από την ποινική δικονομία η αναστολή της δίκης χαμηλότερου βαθμού για να προηγηθεί η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ο γενικός γιατρός δια του συνηγόρου του πρόκειται να αιτηθεί τροποποίηση των περιοριστικών όρων που αφορούν την απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και άρση δέσμευσης των τραπεζικών του λογαριασμών που είχε διαταχθεί από την αρχή ώστε να αναζητηθούν πιθανά στοιχεία που θα παρέπεμπαν σε παράνομο πλουτισμό.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα