Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓ. Αρτοποιός: Σε επίπεδο συναγερμού την Κυριακή η μισή χώρα – Ποιες...

Γ. Αρτοποιός: Σε επίπεδο συναγερμού την Κυριακή η μισή χώρα – Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα

Προειδόποίηση για ακόμα δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη δασικών πυρκαγιών απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, καλώντας τους δήμους σε όλη τη χώρα να λάβουν έκτακτα μέτρα καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι σε ορισμένες περιοχές στις κατηγορίες τέσσερα και πέντε.

Αφού ξεκίνησε την ενημέρωση από το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας λέγοντας ότι οι πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια και Λακωνία βρίσκονται σε ύφεση τόνισε «λόγω των ανέμων παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν αδιάκοπα στο πεδίο των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, δυνάμεις από οκτώ χώρες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας συνδράμουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ Τουρκία, Ισραήλ και Ιορδανία έχουν στείλει αεροσκάφη.

Με ένταση στη φωνή του ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα και αναμένεται τα φαινόμενα αυτά να ενταθούν τις επόμενες τρεις ημέρες. Τα χαρακτηριστικά τους θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 45 βαθμούς και σημαντική ενίσχυση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ».

Όπως δήλωσε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε κατάσταση συναγερμού σε Αττική, Ευβοια, Βοιωτια, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, σε περιοχές της Ηλίας, της Αχαϊας και στα νησιά περιφερειακής κατάστασης Ρόδου».

Σύμφωνα με την ενημέρωση η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Γενική Γραμματειας Πολιτικής Προστασίας απηύθηνε έκκληση προς τις περιφέρεις και τους δήμους ώστε να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

«Να λάβουν όλα τα μέτρα με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες» είπε ο κ. Αρτοποιός ζητώντας να διασφαλίσουν την απαγόρευση διέλευσης πολιτών σε δάση και περιοχές Natura.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα