Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΈξι μυστικά για να γίνει πιο γρήγορος o μεταβολισμός μας

Έξι μυστικά για να γίνει πιο γρήγορος o μεταβολισμός μας

Πως θα αποκτήσουμε πιο γρήγορο μεταβολισμό

Τρώμε πάντα πρωινό: Όταν τρώμε πρωινό καιμε περισσότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, σε σύγκριση με κάποιον που το παραλείπει. Αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή ο μεταβολισμός μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και το πρωινό «πυροδοτεί» την επάνοδό του στο φυσιολογικό του ρυθμό.

Ναι στα μικρά και συχνά γεύματα: Αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερα τα έξι μικρά γεύματα την ημέρα από τα τρία μεγάλα.

Όχι στις σκληρές δίαιτες: Οι δίαιτες που υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους σε λίγες ημέρες, είναι εχθροί του μεταβολισμού. Έχει παρατηρηθεί ότι πολύ γρήγορα ξαναπαίρνει κανείς τα κιλά που έχασε, ίσως και περισσότερα, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Ενώ τα κιλά που χάνει αποτελούνται από λίπος, υγρά και μυϊκό ιστό, τα κιλά που ξαναπαίρνει είναι κυρίως λίπος. Υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότερο το λίπος στο σώμα, τόσο λιγότερες οι καύσεις.

Προτιμάμε τις πρωτείνες: Τρώγοντας πρωτείνες μπορούμε να έχουμε ένα «κέρδος» 150-200 θερμίδων την ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθούμε μια πρωτεϊνική δίαιτα, αλλά ότι τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων θερμίδων καλό είναι να προέρχεται από πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά π.χ. άπαχο τυρί, μια μικρή κονσέρβα τόνου, ένα βραστό αυγό, λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Επαρκής ύπνος: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, ο οργανισμός μας κουράζεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του όπως την καύση του λίπους.

Άθληση, άθληση, άθληση! Χάρη στην άσκηση μπορούμε να κάψουμε ακόμη και 15% περισσότερες θερμίδες, ενώ όσο περισσότερο επιμένουμε τόσο θα αυξάνεται αυτό το ποσοστό. Τόσο η αερόβια άσκηση π.χ. το περπάτημα όσο και η αναερόβια δηλαδή τα βάρη, είναι ο καλύτερος τρόπος αύξησης των καύσεων για δυο λόγους: επειδή καιμε θερμίδες την ώρα της γυμναστικής, αλλά και επειδή το σώμα μας γίνεται πιο σφιχτό (μυώδες) με αποτέλεσμα να κάνουμε περισσότερες καύσεις ακόμη και όταν καθόμαστε.

ygeiamou.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα