Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών – Γυναικολόγος ο «εγκέφαλος»

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών – Γυναικολόγος ο «εγκέφαλος»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Κρήτη για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα επτά άτομα, ανάμεσά τους και δεύτερος γιατρός που εργαζόταν στην ίδια κλινική υποβοηθούμενης γονιμότητας και η δράση τους εξαπλωνόταν σε πολλά μέρη της χώρας.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για εγκληματική οργάνωση.

Περιλαμβάνονται επίσης αδικήματα που αφορούν σε εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

Η δράση του κυκλώματος

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης , γνωστός γυναικολόγος της τοπικής κοινότητας των Χανίων, και διευθυντής ενός κέντρου γονιμότητας, φαίνεται να έβαζε τις λεγόμενες «μεσίτριες», δηλαδή άλλα μέλη του κυκλώματος, να εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες, με καταγωγή από την Βουλγαρία και την Γεωργία, που ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σκοπός του ήταν να χρησιμοποιήσει τα ωάρια αυτών των γυναικών ή να χρησιμοποιηθούν έκνομα ως παρένθετες μητέρες. Για αυτό το λόγο στην κατοχή του κυκλώματος υπήρχαν 14 σπίτια, όπου διέμεναν σε αυτά οι γυναίκες καθόλη την διάρκεια της κύησης μέχρι τον τοκετό.

Το «πακέτο» κάθε προγράμματος παρένθετης μητρότητας, κυμαινόταν από 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Από τους 9 συλληφθέντες οι 6 βρίσκονται στα Χανιά, δύο γυναίκες συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχαν μαζί τους βρέφος προς παράδοση και ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη.

Εντός της ημέρας αναμένεται όλοι οι συλληφθέντες να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: MegaTv

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα