Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαEurostat: Στην τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ η Ελλάδα αναφορικά με την...

Eurostat: Στην τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ η Ελλάδα αναφορικά με την ευκαιρία εύρεσης εργασίας των πτυχιούχων

Στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με την απασχόληση των προσφάτως αποφοίτων της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ακριβέστερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Οικονομικός Ταχυδρόμος» μόλις 72,3% των νέων ηλικίας 20-34 ετών που έλαβαν το πτυχίο τους την τριετία 2020-2023 εργαζόταν το 2023. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για το σύνολο της ΕΕ, που ανέρχεται σε 83,5%. Η Μάλτα έχει τον υψηλότερο δείκτη απασχόλησης νέων αποφοίτων με 95,8%, ενώ ακολουθούν η Ολλανδία με 93,2% και η Γερμανία με 91,5%.

Μαζί με την Ελλάδα, στην τριάδα των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης νέων αποφοίτων βρίσκονται η Ιταλία με μόλις 67,5% και η Ρουμανία με 74,8%. Σε 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ το εν λόγω ποσοστό είναι άνω του 80%. Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στο ποσοστό απασχόλησης των προσφάτως αποφοίτων στην ΕΕ. Το 2013 ανερχόταν σε 74,3%, με την αύξηση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια να αγγίζει το 10%. Η εν λόγω αύξηση είναι σταθερή, με μόνη εξαίρεση το 2020 που λόγω πανδημίας παρατηρήθηκε κάμψη.

Πηγή:xronos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα