Ίχνη μαύρου καπνού, φυτίλι που μοιάζει με μανιτάρι και μαύροι λεκέδες πάνω στο γυάλινο δοχείο – σας ακούγονται γνωστά;Αν σας αρέσουν τα κεριά, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως μπορείτε να αποφύγετε τα παραπάνω ατυχήματα, να τα κάνετε να διαρκούν περισσότερο και να βγάζουν δυνατότερη φλόγα. Ας δούμε πως!
#1 Ανάψτε τα για δύο ώρες κατά την πρώτη χρήση
Είναι σημαντικό να αφήσετε τα κεριά σας αναμμένα για δύο ώρες την πρώτη φορά που θα τα ανάψετε. Αυτό επιτρέπει στο πάνω μέρος τους να λιώσει τελείως ώστε την επόμενη φορά να καεί ομοιόμορφα.
#2 Μην βάζετε τα κεριά σας σε κρύα σημεία
Αποφύγετε να αφήνετε τα κεριά σας σε σημεία που η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Θα καούν πιο γρήγορα απ ‘ότι συνήθως όταν τα ανάψετε.
#3 Τριμάρετε το φυτίλι
Αν το φυτίλι σας έχει αποκαλυφθεί σε μεγάλο μέρος του, τότε κόψτε την άκρη. Όσο πιο μακρύ είναι το φυτίλι, τόσο πιο γρήγορα θα καούν τα κεριά σας. Επίσης, το μικρό φυτίλι αποτρέπει την απελευθέρωση μαύρου καπνού και δεν λερώνει το γυάλινο δοχείο του κεριού. Το φυτίλι σας πρέπει να είναι πάντα περίπου στα 2 χιλιοστά – όσο δηλαδή ήταν όταν το αγοράσατε.
#4 Βάλτε στο κέντρο το φυτίλι μετά από κάθε άναμμα
Αφού κόψετε το φυτίλι σας, εξασφαλίστε πως είναι στο κέντρο του κεριού. Αν δεν είναι τοποθετείστε το εσείς όσο ακόμα το κερί είναι υγρό. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το μαύρισμα του γυάλινου δοχείου και να καεί το κερί σας ομοιόμορφα.
#5 Μην αφήνετε ανοιχτό το καπάκι
Αν το κερί σας έχει καπάκι, σας προτείνουμε να το κλείνετε όταν το κερί δεν είναι αναμμένο. Αυτό θα κρατήσει τη σκόνη εκτός κεριού. Αν η σκόνη έχει κάτσει ήδη στο κερί σας, τότε καθαρίστε την με ένα νωπό πανί.
#6 Καθαρίστε το γυαλί
Αν το γυάλινο δοχείο στο οποίο βρίσκεται το κερί σας έχει μαυρίσει, χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι με ζεστό νερό και σαπούνι και καθαρίστε το απαλά. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει καλά πριν ανάψετε το κερί.
#7 Ξαναχρησιμοποιήστε το γυάλινο δοχείο
Γνωρίζατε πως μπορείτε να καθαρίσετε το γυάλινο δοχείο και να το ξαναχρησιμοποιήσετε αφού το κερί σας έχει τελειώσει; Ρίξτε μέσα ζεστό νερό, ανακινήστε το απαλά, αδειάστε το νερό στον νεροχύτη και σκουπίστε το δοχείο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το δοχείο να είναι απόλυτα καθαρό και χρησιμοποιήστε το ως μικρό βάζο ή σαν μολυβοθήκη!
Πηγή: spirossoulis.com